Nik Weis Pinot Noir 2020

Tyskland
Tyskland
Mosel

Velourblød og frugtrig Pinot Noir, der byder på en vifte af de klassiske Pinot Noir-aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter.

Læs mere

Velourblød og frugtrig Pinot Noir, der byder på en vifte af de klassiske Pinot Noir-aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
Pinot Noir 2020
249
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Stærkt inspireret af de famøse rødvine fra Bourgogne har den dedikerede vinmager Nik Weis påbegyndt et nyt eventyr. Denne gang udi dyrkningen af Pinot Noir. Den elegante, og dog polstrede rødvin er bestemt en vin, der er værd at stifte bekendtskab med og som endnu engang bekræfter husets eminente håndværk og kvalitet. Selvom Mosel ikke er kendt for sin rødvinsproduktion, så har området historisk set produceret en række forskellige blå druer, men fra 1933-1986 var al rødvinsproduktion i Mosel forbudt. De blå druer var dømt ude, vinstokkene revet op med rode. For en ny generation af vinmagere har dette skabt en helt særlig mulighed for at starte en rødvinsproduktion, helt fri af gamle traditioner. Vinmarken, som Nik Weis har erhvervet, er således en af de første rødvinsparceller, der allerede i 1986 blev beplantet med Pinot Noir. Her ved siden af den berømte vinmark Wiltinger Schlangengraben er vækstbetingelserne ideelle for den ømskindede drue. Jordbunden er rig på alluviale aflejringer og rød skifer, mens den sydvestvendte eksponering sikrer optimal varme og sollys, der er nødvendig for druens modning og smagsrigdom. Druerne håndhøstes og gærer herefter med vildgær og daglige nedskubninger af "hatten" – dvs. den mængde af drueskaller, der samler sig i toppen af gæringskarrene. Efter gæring lagrer vinen i franske egetræsfade i 18 måneder, hvor den undergår malolaktisk gæring. Vinen er ikke filtreret. Stilen i Nik Weis’ Pinot Noir er til den mørke side, om end vinen demonstrerer druens karakteristiske elegance og lethed. I næsen byder vinen på en vifte af de klassiske Pinot Noir-aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter. Smagen er struktureret af modne tanniner med krydrede noter, kirsebær og hindbær og fine mineralske undertoner. En vin med velourblød tekstur, harmonisk krop og smukt afrundede kanter.
Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt