Pertinace Moscato d'Asti 2023
Kvalitets Moscato fra det historiske Pertinace vinhus. Denne kvalitetsvin har let perlende bobler med betagende noter af ferskner, citron og mandarin.
Læs mereKvalitets Moscato fra det historiske Pertinace vinhus. Denne kvalitetsvin har let perlende bobler med betagende noter af ferskner, citron og mandarin.
Læs merepris

Før 139 kr.

Honning

Fersken

Blomster

Litchi

Mandarin
Beskrivelse
Frizzante til den kvalitetsbevidste
Pertinace vinhuset vægter kvalitet og præcision over alt. Denne perlende skønhed er et bevis på denne kompromisløse tilgang, hvor denne vin står som en af de bedste inden for Frizzante vintypen. Moscato d’Asti, lige som Spumante, produceres af druesorten, Moscato Bianco, der dyrkes på bjergskråningerne omkring Asti-byen i Piemonte. De to vine er dog ret forskellige. Spumante er fuldt boblende, modsat Moscato d’Asti, som kun er let perlende. Denne blide mousse i en vin som denne opnås ved at gæringen foregår i hermetisk, lukkede rustfrie ståltanke, hvor kuldioxiden bevares i vinen.
Efter plukning ved fuldmodenhed, køles druerne ned og presses straks med en pneumatisk presse efter ankomsten til vineriet. Derefter filtreres den kølige most for urenheder for at forhindre en spontangæring. Når mosten er kommet over i de lukkede gærtanke, startes gæringen. Når vinen har nået den ønskede alkoholprocent (5%-6%) standses gæringen. Dette gøres med en kraftig nedkøling, og en efterfølgende filtrering og centrifugering, som fjerner de resterende gærceller. Da gæringen er stoppet tidligt, så er der stadig en del restsukker tilbage i vinen, op mod 100 – 150 g/l. Hele denne proces skaber en charmerende, sød og let perlende vin, som har fans overalt i verden.
Friskhed og sødme i harmoni
Vinen byder på sødmefulde frugtnoter i næsen, hvor noter af søde ferskner, pærer, mandariner, hvide blomster, citrusfrugter vælter op af glasset. Citrusnoterne giver en dejlig friskhed og underliggende syre, som spiller flot op mod sødmen i vinen.
Servér gerne denne skønne Moscato d’Asti som aperitif, men vinen sagtens også kan kapere stærke, krydrede snacks og charcuterie. Den fungerer også eminent til melon og parmaskinke. Vinen er også egnet til frugtdesserter, søde nøddekager, creme brûlée, brieost, og panna cotta. Vinen er en oplagt ledsager til store fester i foråret og sommeren, hvor man ikke ønsker at gå ned på kvalitet.

