Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Almudena Alberca – stjernen bag de ikoniske vine fra Viña Mayor

Almudena Alberca – stjernen bag de ikoniske vine fra Viña Mayor


Kvinderne sætter i stigende grad deres tydelige præg på vinindustrien i Ribera del Duero. En af de mest fremtrædende kvinder på den spanske vinscene er Almudena Alberca, der er gået over i historien som den første kvinde i Spanien til at tilegne sig den prestigefyldte titel af Master of Wine. I 2015 blev hun teknisk direktør hos det Ribera del Duero-baserede vinhus Viña Mayor, hvor hun siden har løftet kvaliteten til hidtil uanede højder.

”Vinverdenen er en spejling af, hvad der sker i samfundet, og kvinder indtager efterhånden mere og mere ansvarsfulde positioner. Derfor er jeg så stolt af at være den første kvindelige Master of Wine i Spanien. Det er nødvendigt, at vi bliver ved med at arbejde for og støtte de positioner, der bidrager til at gøre vinverdenen til et mere ligeværdigt sted at være, og som synliggør kvinder og nedbryder industriens barrierer.”​ – Almudena Alberca

Spaniens første Master of Wine

Almudena Alberca har de seneste år skabt sig et imponerende omdømme. Som den første kvindelige Master of Wine i Spanien har hun markeret sig som en vigtig spiller på den internationale vinscene, og hendes talent og visioner har sikret hende et ry som en af de bedste Winemakere i Spanien. Der findes kun 389 personer i hele verden, som har titlen Master of Wine. Den fornemme titel er den mest prestigefyldte vintitel i verden og er ualmindelig svær at få. Det tog således Almudena seks års intense studier sideløbende med en travl professionel karriere at blive Master of Wine. Det sidste år dedikerede hun til at analysere forskellige filtrationsteknikker af Tempranillo-druer fra Ribera del Duero i samarbejde med Viña Mayor for at finde ud af, hvordan de påvirker den enkelte vins struktur og smagskarakter.

Almudena Alberca er ønolog af uddannelse, men har siden 2003 arbejdet professionelt med vin. Først i fødebyen Zamora hos Viñas del Cenit og siden hos de velrespekterede vinhuse Dominio de Atauta og Atalayas de Golbán i Ribera del Duero. Her gav hun vinene et kvalitetsløft, der resulterede i 95 og 96 points-ratings hos de største internationale medier som Parker Wine Advocate og Wine Spectator. Derudover er hun en af drivkræfterne bag det bæredygtige certifikat, Wineries for Climate Protection, som Viña Mayor blev det første vinhus til at få. Ikke overraskende blev hun i år kåret som årets kvinde i det store magasin Mujer Hoy.

Kvalitet først

Da Almudena Alberca takkede ja til stillingen som teknisk direktør hos Viña Mayor i 2015, var hendes ambition klar: Kvaliteten skulle løftes til en ny kaliber uden at vinene mistede deres brede appel og popularitet. Siden da har hun moderniseret vinhusets traditionelle vinserie og lanceret en række nye vine, der bærer hendes klare signatur. Der er ingen tvivl om, at hendes kvalitetsbevidste aftryk har sat sine tydelige spor i de smukke rødvine, der stadig er indbegrebet af alt, hvad vinhuset står for.

På vej mod stjernestatus

Viña Mayor blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision om at skabe vine, der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området besidder og samtidig videreføre de stolte vintraditioner i Ribera del Duero.

Ribera del Duero har i løbet af de seneste år fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til at være den nye stjerne inden for spansk vinproduktion. Dette spanske vin-mekka, der ligger nord for Madrid, er området bag nogle af verdens fornemmeste rødvine. Markerne ligger i 800-meters højde langs den yngre del af Duero-floden, hvilket giver kølige nætter, varme dage og utrolige rødvine fulde af aroma og smag. Viña Mayor ligger inden for den såkaldte ”gyldne mil” – en særlig del af Ribera del Duero, hvor områdets særlige egenskaber for alvor slår i gennem i de færdige vine.

Læs mere om Viña Mayor >>

Den primære rødvinsdrue i Ribera del Duero er Tempranillo – den ikoniske spanske nationaldrue, der udgør rygraden i Viña Mayors imponerende serie af rødvine: Roble, Crianza, Reserva og Gran Reserva.

Find de pragtfulde rødvine her >>


Her skulle der være en video,
men du kan ikke se den

Den er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.