Hvad er proxies?

Har du hørt om proxies? Hvis ikke, så er du ikke alene. Proxy-kategorien er et relativt nyt fænomen, men interessen for proxies er støt stigende og er en af de primære drivkræfter i den alkoholfrie drikkeverden. Men hvad er de egentlig, og hvorfor har samtlige danske Michelinrestauranter med respekt for sig selv nu proxies på kortet? Lad os dykke ned i det.

Proxy-producenter gør en dyd ud af at bruge en kompleks blanding af ingredienser for at skabe et unikt udtryk med balance i syre, sødme og intensitet.

Hvad er proxies?

Kort sagt er proxies alkoholfri drikkevarer, der er designet til at efterligne nogle af de smagsoplevelser, du får fra vin – bare uden alkohol. Men det er ikke bare en simpel erstatning for vin.

Proxies kan være en kompleks blanding af fermenterede te-sorter, frugt, urter, krydderier og ofte andre elementer, der skaber en helt unik smagsprofil. Det er altså på ingen måde alkoholfri vin – selvom smagen ofte sender tankerne mod velbalanceret naturvin. Selve fermenteringsprocessen skaber en beskeden alkoholprocent på 0.5%, på nær nogle få undtagelser. (herunder Copenhagen Sparkling Tea, en af pionererne indenfor proxy-genren).

Hvorfor vælge proxies?

Proxies er et friskt indslag til enhver lejlighed, men hvis du går og undrer dig over hvad proxies specifikt kan, så har du her tre solide grunde: 

  1. De smager godt - Proxies har et kvalitetsniveau, der snildt kan måle sig med andre drikketyper som vin, cocktails og øl. De smager simpelthen bare godt og bør nydes af alle, der er frisk på en god (og måske ny) oplevelse.
  2. Skabt til mad - De bedste navne indenfor proxy-genren startede op med tanken om at skabe en type drik, der kan matche og skabe et perfekt modspil til utallige retter, lidt i samme stil som en god vin kan. Derfor ser vi proxies serveret i store strømme på nogle af landets bedste restauranter.
  3. Alkoholfri - Til folk der søger noget uden alkohol, der samtidig smager fantastisk, så er proxies et fantastisk bud.  

Arensbak og Far & Søn er en blandt mange af vores kvalitetsdrevne leverandører af alkoholfrie drikkevarer.

Danske stjerner indenfor proxies

I Danmark har vi nogle frontløbere, der leder an i proxy-verdenen. Far & Søn fra Odense skaber innovative og unikke proxies på samme måde som f.eks. ved Cava. Far & Søn bruger ingredienser som hibiscus, kefir limeblade, citrongræs og ingefær. De skræddersyer sprudlende drikke med en dybde, der virkelig fanger smagsløgene.

Et andet spændende navn er Arensbak, som er kendt for deres kombucha-baserede proxies. Hos Arensbak finder du nogle fantastiske alternativer til rødvin og hvidvin.

Blandt de mest fremtrædende navne har vi også Copenhagen Sparkling Tea, der blev skabt i 2010 af sommelier Jacob Kocemba. Copenhagen Sparkling Tea er i dag blandt verdens bedste alternativer til Champagne.

Hvorfor have proxies derhjemme?

Vi kender alle situationen: Du får uventet besøg, eller du står og mangler noget særligt til en middag – og sodavand eller vand føles for kedeligt. Her er proxies din redning. De er perfekte til enhver anledning, hvor du ønsker at tilbyde noget, der både er smagfuldt og alkoholfrit.

Proxies er her for at blive

Med deres unikke smagsprofiler og alsidighed er proxies mere end bare et alternativ til vin – de er en ny drikkeoplevelse helt i sig selv. De passer perfekt til dig, der gerne vil nyde noget komplekst og velsmagende uden alkohol, og de er en bærende del af den voksende Mindful Drinking-bevægelse.

Læs mere om Mindful Drinking her ->

Så næste gang du står i butikken eller handler ind på vores webshop, så overvej at tage en flaske proxy med hjem – dine gæster og dine egne smagsløg vil takke dig! Lyder det som noget, du vil prøve næste gang?

Er du på måske udkig efter lækre vine uden alkohol? Så kan du tjekke vores sortiment nedenunder.

Læs flere artikler

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt