Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Imponerende Grand Cru vin auktioneres væk, for at støtte kræftforskning

Imponerende Grand Cru vin auktioneres væk, for at støtte kræftforskning


Min gode ven, MOUNIR – ejer af LUCIEN LE MOINE har igennem mange år gjort et kæmpe arbejde for at samle midler ind til kræftforskningscenteret, Institut CURIE i Paris. Hvert år køber han et fad på auktionen på Hospices de Beaune, som han videresælger (i flaske, magnum eller Jéroboam (dobbeltmagnum)) – og sender hele salgssummen til Institut Curie i Paris.

I 2015 fik Mounir store vinpersonligheder i sit personlige netværk til at donere nogle helt unikke magnum flasker (inkl. Cristal magnum, Petrus magnum, Beaucastel magnum, Pichol Longueville Comtesse magnum, Domaine Romanée Conti magnum – og en del flere udover nogle unikke Grand Cru vine fra Mounir’s egen kælder). Alle vinene kom direkte fra producenternes egne kældre. Vinene blev samlet i en utroligt smukt forarbejdet ark i eg, og budt til salg verden over. Budrunden varede i 3 uger, - og der kom bud ind fra alle hjørner af verden.

Wassim fra Restaurant Frederikshøj var med i hele runden, - og auktionen sluttede med, at Wassim bød 50.000 €. Beløbet gik ubeskåret til Institut Curie – og Wassim inviterede restaurantens personale med til Bourgogne for at hente denne sjældne samling af store vine hjem til Aarhus!

Helt afgørende hjælp til instituttet

De 50.000 € var for to år siden afgørende for at Institut Curie kunne igangsætte udbygningen af kræftforskningscenteret i Paris, da den franske stat krævede en betydelig startkapital for at yde yderligere tilskud. Nu står udbygningen færdig; - men La Curie mangler maskiner og udstyr til forskningen. Derfor forsøger Mounir nu igen at samle alle gode kræfter, og denne gang har han udbudt en helt unik samling LUCIEN LE MOINE - GRAND CRU JEROBOAM:

 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2007
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2008
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2009
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2010
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2011
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2012
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2013
 • Jeroboam Vosne-Romanée LES GAUDICHOTS 2014
 • Jeroboam MUSIGNY 2012
 • Jeroboam MUSIGNY 2013
 • Jeroboam MUSIGNY 2014
 • Jeroboam MUSIGNY 2015

Samtlige vine er Lucien le Moine – og fremstillet af Mounir!

Mounir har igen fået sin snedker til at fremstille en unik ”opbevaringsenhed” – denne gang i form af en smukt forarbejdet trillebør – udskåret i eg. Alene trillebøren vurderes til at have en værdi af mindst 10.000 €!

Nu handler det jo ikke om at gøre en god handel, - men om at fremskaffe så mange midler som overhovedet muligt til støtte for kræftforskningen; - men til gengæld kan den glade giver nyde at få en fuldstændig fantastisk samling af helt unikke vine i sin kælder. De fleste vine er end ikke kommercialiseret og vil aldrig komme i handelen, - og er dermed i ordets sande betydning UNIKA!

Mounir har fået sin etikette trykker til at fremstille 12 unikke etiketter til samlingen. Han fortalte mig i dag, at han i næste uge ville tage ud til en børnehave og få 12 forskellige babyer til at sætte deres håndtryk på hver sin etiket som symbol på, at fremtiden ligger i deres hænder!

I skrivende stund er der budt 40.500 € for samlingen. Er du interesseret i at byde og dermed være med til at støtte indsamlingen til kræftforskning, så send en mail med dit bud til mig:

knud@sounit.dk

Budrunden slutter senest fredag den 17. november, så overrækkelse af summen kan ske i forbindelse med Hospices de Beaune auktionen den 19. november.

Med kærlig hilsen
Knud Kjellerup