Indkøbskurv
Kurven er tom
Bagom Bourgogne-vine

Bagom Bourgogne-vine


Det er svært at navigere rundt i Bourgognes kludetæppe af regioner, marker, producenter og ikke mindst årgange. Det hele er opbygget i et svært gennemskueligt hierarki, hvor kvaliteten snarere er en kombination af producent og årgang, end området selv.

Én ting er dog simpelt i Bourgogne, og det er druesorterne. Rødvin laves på Pinot Noir og hvidvin på Chardonnay. Det er den ægte Bourgogne.

Derudover laves der små mængder af rødvin på Gamay og Aligoté samt rosé og mousserende vin, men det har stået i skyggen af de to berømte druer.

Chablis og Beaujolais er formelt dele af Bourgogne, men de betragtes ofte som selvstændige områder.

Chablis fordi det i sig selv er et verdenskendt brand, der ikke har behov for at læne sig op ad Bourgogne og Beaujolais, fordi mange ikke anser det for at være ægte Bourgogne, fordi jordbundsforholdene her minder mere om Rhône end om resten af Bourgogne.

Der er skrevet talrige bøger om Bourgogne, hvor Beaujolais ikke engang nævnes – snobberiet lever i bedste velgående.