Indkøbskurv
Kurven er tom

Bobler fra hele verden


Find her alle de populære mousserende vine som champagne, cava, prosecco, spumante, crémant og mange flere.
Fri fragt ved køb over 500,-

Mousserende vin giver et pift til enhver lejlighed – også på en grå mandag


Mousserende vin er fællesbetegnelsen for vin, der indeholder kulsyre. De fremstilles i næsten alle vinproducerende lande, og markerer højdepunktet på en festlig lejlighed

Mousserende vin har ifølge historiske kilder eksisteret lige så længe, man har produceret vin. De gamle grækere kendte allerede til boblerne, men forstod ikke hvor de kom fra. Forklaringerne strakte sig lige fra månens påvirkning til onde ånder.

Først da Dom Pérignon i det 16. århundrede fik til opgave at fjerne boblerne, fordi de fik mange flasker til at eksplodere, fandt man forklaringen. Mousserende vin opstår ganske enkelt, når der sker en ekstra gæring efter at vinen er kommet på flaske.

Champagne er den mest kendte mousserende vin, men man snyder sig selv, hvis man rynker på næsen af de mange andre typer mousserende vin. I Italien er fællesbetegnelsen spumante, og især den sødlige spumante Asti er værd at løbe langt efter. I Spanien kalder de mousserende vin for cava, i de tysktalende områder hedder det sekt og i Frankrig kalder regionerne udenfor Champagne deres mousserende vin for Crémant eller Mousseux.

De mange bobler der opstår, når man hælder mousserende vin i glasset, skyldes urenheder på glassets overflade. Derfor ophører boblerne som regel efter kort tid, og de efterfølgende glas bobler mindre end det første. Nogle ridser derfor et lille hak i glassets bund, for at den mousserende vin kan sende sine fine guirlander af bobler op mod overfladen lige til sidste tår.