Klassisk Cava på Cava’s traditionelle druer Macabeo, Parellada og Xarello. Klar, flot og i ganske festlig figur gør den sig i glasset, og velintegrerede bobler giver et langt og eftertrykkeligt ”bid”. Det er især citrusfrugter – lime, citron og lidt appelsin, der giver det friske præg, omfavnet af et svagt lidt sødere og blødere strøg af honning og toast. Det sagt, så er ”1551 ”en Brut – dvs. tør uden egentlig antydning af restsukker. I al diskretion: perfekt alternativ til Champagne.
Info
Druer
Xarello, Macabeo & Parellada
Vinifikation
Methode Traditionelle.
Område
Catalonien
Land
Spanien
Type
Cava
Størrelse
75 cl
Alkohol
11,50 %
Lukning
Kork
Download
Produktinfo
Varenr.
1003330
Producent
Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.