Indkøbskurv
Kurven er tom

Champagne


Kig dig igennem listen af de mange champagner, eller brug filterfunktionen til hurtigt at finde det du søger.
Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Område
Producent
Vis flere
Pris
Smagsretning
Drue
Sortering:
Side 1 af 4 - (62 produkter)
Sortering:
Side 1 af 4 - (62 produkter)

 

Champagne sprudler af glæde


Når der skal være fest og glæde, skal der champagne i glasset. Men hvorfor nøjes med at nyde boblevandet når der er fest...

Når der står Champagne på flasken ved man, at man har fat i den ægte vare. Det er nemlig kun vindistriktet Champagne i Frankrig, der må benytte sig af betegnelsen. Derfor er man sikker på at få en vin, der er lavet efter de traditionelle og anerkendte metoder, når man køber Champagne.

Champagne blev ifølge legenden opfundet af den franske munk Dom Perignon i 1669. Ny forskning tyder dog på, at englænderen Christopher Merret beskrev metoden allerede syv år tidligere. Under alle omstændigheder går metoden ud på, at man tilsætter gær og sukker til den færdige vin, hvorved den gennemgår endnu en gæring, som skaber kulsyre. 

Det fortælles, at arbejderne i 1700-tallets vinkældre måtte arbejde med store jernmasker, for at undgå glassplinter fra Champagne-flasker der sprang, som følge af det høje tryk, metoden udvikler. I nogle tilfælde kunne en sprængte flaske udløse en kædereaktion, således at op mod 90 procent af flaskerne i kælderen gik i stykker.

Derfor har bruger man i dag ekstra tykke flasker, samtidig med at propperne bindes ned med metaltråd, for at undgå at de springer af - en metode som helt sikkert stammer fra Dom Perignon.

De mest normale varianter af Champagne er Brut (under 15 gr. sukker pr. liter), Sec (17 til 35 gr. sukker pr. liter), Demi-Sec (33 til 50 gr. suker pr. liter) og Doux (mere end 50 gr. sukker pr. liter).

Lyserød champagne laves på samme måde som almindelig champagne. Den smukke farve opnås ved at lade skindet fra røde druer gære med i få dage, eller ved at tilsætte en smule pinot noir. Læs mere om vores spændende champagnehuse ved at besøge producentsiderne for Nicolas Feuilatte eller Henri Giraud