Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Maison Albert Sounit, Caprice - Blanc de Blancs Brut, Bourgogne, Côte Chalonnaise

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise
Aromatisk, frugtrig og liflig med en livlig mousse. I smagen er den blød og afrundet med god fylde og nerve. Læs mere
Aromatisk, frugtrig og liflig med en livlig mousse. I smagen er den blød og afrundet med god fylde og nerve. Læs mere

Oplagt til:


Aperitif


Skaldyr


Mager fisk

125,00kr./stk

På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 125.00

Oplagt til:


Aperitif


Skaldyr


Mager fisk


Produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske (som Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes (lige syd for Loire). Efter presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske, med en tilsætning af sukker og gær, som sætter andengæringen i gang. Det er denne proces (Méthode Traditionelle) som danner boblerne (naturligt kulsyre), tryk og mere alkohol (12,5%). Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop. Blanc de Blancs brut har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er aromatisk og frugtrig – meget liflig. I smagen er den blød og afrundet, med god fylde og nerve. Dosage: 0,5.
Læs hele beskrivelsen
Info
Druer Chardonnay, Chenin, Colombard & Ugni-Blanc
Vinifikation Méthode Traditionelle.
Område Bourgogne
Land Frankrig
Størrelse 75 cl
Alkohol 11,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1005277
Producent
Maison Albert Sounit
Maison Albert Sounit Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.