Cantina di Carpi e Sorbara

Cantina di Carpi e Sorbara

Vintypen Lambrusco er også navnet på en produktiv blå druesort, der primært dyrkes i Emilia-Romagna, centreret omkring provinserne Modena, Parma og Reggio Emilia. Vinene herfra har været kendte og skattede siden Romerrigets storhedstid.

Op igennem 1980’erne oplevede Lambrusco – navnlig roséen, imidlertid en helt enorm popularitet i både USA og Nordeuropa. Billige priser og tiltagende tvivlsomme kvaliteter bragte støt men sikkert fænomenet til tavshed, og skjulte dermed for omverdenen de sande kvaliteter som Lambrusco trods alt kan dækker over. Det er en historie ikke ulig, hvad vi har oplevet i forbindelse med fx Beaujolais og de unge primeur- eller nouveau-vine, der også have deres storhedstid i 1980’erne.

Af ovennævnte årsag har regionens producenter nu igennem årtier været igennem en større selvransagelsesproces, og sigter i dag i stigende grad efter kvalitet frem for kvantitet, med den primære vægt på mousserende røde vine.
En af disse er Cantine di Carpi e Sorbara, der opstod i 2012 ved sammenlægningen af to historiske producenter; Carpi og Sorbara. Sammenlægningen af de to vinerier, der tilsammen dækker over 2.000 ha marker, har også resulteret i massive investeringer i moderne produktionsteknologi, og dermed en imponerende højnelse af kvalitetsniveauerne. 

Hvis du mener, du fik nok af Lambrusco i sidste årtusinde, bør du nu alligevel unde dig selv at smage de sprudlende vine i dette årtusinde. Du vil med garanti blive en positiv oplevelse rigere.

Information

Via Cavata, 14, 41012 Carpi MO, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt