Castello di Bolgheri
Klimaet er køligere i Bolgheri end i det indre Toscana på grund af kølige vinde, der trækker ind over området fra Middelhavet, hvilket resulterer i mere strukturerede vine. De første Supertoscanere blev født i Bolgheri – men i modsætning til Supertoscanere, der typisk sælges under betegnelsen IGT, har Bolgheri opnået DOC-status i 1994. Der findes mellem 20-30 vinhuse i Bolgheri og vinenes kvalitet ligger generelt på et ekstremt højt niveau.
Castello di Bolgheri plantede sine Cabernet Sauvignon- og Merlot-vinstokke i 1997 og i de første år solgte de druerne til sin naboer Sassicia og Ornellaia, men fra 2001 begyndte Frederico Zileri at fremstille vin under eget navn. Et af de markante træk ved Castello di Bolgheris vine er, at de drikbare umiddelbart unge, hvilket skyldes at Federico Zileri anvender brugte fade i stedet for nye, vinen bevarer derfor en masse frugt og behøver ikke så mange år for at integrere fadsmagen i den færdige vin.
Allerede fra starten slog Castello di Bolgheri sit navn fast som et kvalitetshus og i 2013 blev Frederico Zileri valgt som præsident for Consorzio DOC Bolgheri.
Bæredygtige tiltag hos Castello di Bolgheri
Det historiske vinslot er ikke tilsluttet et officielt bæredygtighedsprogram endnu, men det ligger i planerne for fremtiden. Allerede nu arbejder Castello di Bolgheri dog med en række bæredygtighedsinitiativer i forhold til både miljø, medarbejdere og ledelse.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Reducere energiforbrug
- Sortere affald
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Anti-diskrimination af minoriteter
- Menneskerettigheder
Ledelsesstyring:
- Etik- og antikorruption
- Databeskyttelsespolitik