Castello di Bolgheri

Castello di Bolgheri

Bolgheri er et lille kult-område i Toscana. Området ligger i den vestlige del af Toscana syd for Livorno. Bolgheri er atypisk i forhold til de andre kendte vinområder i Toscana, da de mest beplantede druesorter er Cabernet Sauvignon og Merlot og ikke Sangiovese som i Chianti og Montalcino.

Klimaet er køligere i Bolgheri end i det indre Toscana på grund af kølige vinde, der trækker ind over området fra Middelhavet, hvilket resulterer i mere strukturerede vine. De første Supertoscanere blev født i Bolgheri – men i modsætning til Supertoscanere, der typisk sælges under betegnelsen IGT, har Bolgheri opnået DOC-status i 1994. Der findes mellem 20-30 vinhuse i Bolgheri og vinenes kvalitet ligger generelt på et ekstremt højt niveau.

Castello di Bolgheri plantede sine Cabernet Sauvignon- og Merlot-vinstokke i 1997 og i de første år solgte de druerne til sin naboer Sassicia og Ornellaia, men fra 2001 begyndte Frederico Zileri at fremstille vin under eget navn. Et af de markante træk ved Castello di Bolgheris vine er, at de drikbare umiddelbart unge, hvilket skyldes at Federico Zileri anvender brugte fade i stedet for nye, vinen bevarer derfor en masse frugt og behøver ikke så mange år for at integrere fadsmagen i den færdige vin.

Allerede fra starten slog Castello di Bolgheri sit navn fast som et kvalitetshus og i 2013 blev Frederico Zileri valgt som præsident for Consorzio DOC Bolgheri.

Information

Via Lauretta, 7, 57022 Bolgheri LI, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt