Cellars Scala Dei

Cellars Scala Dei

Scala Dei hører uden diskussion til Priorats bedste vinhuse, og var det første vinhus, der overhovedet aftappede Priorat-vin i 1974, og ganske enkelt Priorats ældste vinhus grundlagt i 1163.

Scala Dei betyder ’Guds trappe’ og stammer fra legenden om en lokal fårehyrde, der i 1100-tallet blev ved med at drømme samme drøm om en himmeltrappe, som ledte engle fra joden mod de guddommelige højder. Han fortalte den lokale munkeorden, Karteusermunkene, om sit drømmesyn, og de må have følt sig meget inspirerede, for de grundlagde deres kloster i navnet ’Scala Dei’ i dette højtbeliggende område af Catalonien. Kartreusermunkene vil måske ringe en klokke hos nogle, som værende den orden, der står bag likøren Chartreuse.

Vinmarker

Scala Dei er et hus, der gør tingene ordentligt. Husets marker er i gennemsnit 40 år gamle og al arbejde i vinmarkerne, inklusiv plukning, sker manuelt. En af de ting, der gør huset helt specielt, er de højdemeter, markerne er placeret i. Scala Dei har de højest beliggende vinmarker i hele Priorat, og dermed har man stor forskel på dag- og nattetemperatur, hvilket er med til at udvikle aromaerne optimalt.

Scala Dei har altid hørt til områdets bedste vinhuse, og da Codorníu overtog huset, blev Scala tilført know-how og kapital til at lave nogle spændende investeringer i kældrene; ny presseteknik, temperaturkontrol og nye fade. En anden væsentlig faktor for kvalitetsfremgangen er vinmageren Carmen de Francisco, der har skabt mere koncentrerede og frugtrige vine end tidligere.

Scala Dei symbolet

På Scala Dei-flaskerne findes et symbol med S og D og med en stige imellem de to bogstaver. Det er et gammelt symbol, der findes på brønden i landsbyen Scala Dei, og det symboliserer ”stigen til himlen/Gud”.

Information

Rambla Cartoixa, S/N, 43379 La Morera de Montsant, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt