Château Léoube

Château Léoube

Forestil dig at slå rod mellem havet og bakkerne med den fortryllende lyd af cikader i ørerne og duften af lavendel og århundrede gamle fyrretræer i næsen, mens du lulles i søvn af en blid middelhavsbrise. Ren nydelse – og præcis sådan, vinstokkene hos den prisvindende, økologisk certificerede vingård Château Léoube må have det.

Vingårdens marker strækker sig over ikke færre end fire kilometer kystlinje i Cap Bénat i det sydligste Frankrig nær Saint Tropez – en åndeløst smuk beliggenhed, der da også er et af de smukkeste, fredede områder i Europa. Her passes druerne nænsomt og i harmoni med naturen.

Uovertrufne økologiske vine

Lord & Lady Bamford, der ejer Château Léoube har dyrket jorden efter økologiske principper i mere end 20 år. De har en bæredygtig tilgang til jorden og arbejder med sæsonernes naturlige rytme og biodynamiske principper i takt med månens cyklus. Resultatet er livlige og sprudlende, velafbalancerede vine, der reflekterer jordbunden, klimaet og vinmarkernes unikke placering smukt.

Teorien er, at hvis man respekterer planternes balance, får man velafbalanceret frugt retur. Og skal man dømme efter, hvor flot både vinstokkene og oliventræerne hos Léoube står, er det en teori, der også holder i praksis.

En etableret Provence-producent

Da Bamford-familien overtog ejendommen i 1997, blev der allerede dyrket druer på markerne. Faktisk har der været dyrket druer her siden romertiden, men mange års forsømmelse under den forrige ejer gjorde, at vinmarkerne var i en dårlig forfatning. Det blev der imidlertid hurtigt taget hånd om, og de nuværende ejere besluttede sig for at føre Château Léoube tilbage til fordums storhed og blive ledende inden for bæredygtig vindyrkning – og vinfremstilling – i Provence.

I dag er Château Léoube en etableret Provence-producent med en tilstedeværelse i mere end 40 lande – og med vine på nogle af verdens mest prestigiøse vinlister. Og det er der ikke noget at sige til. Vinene er nemlig fremstillet efter alle kunstens regler – og ud fra det gamle, hævdvundne vinhåndværk – med Romain Ott i spidsen; fjerde generation i en vinmager-familie, ekspert på sit felt og allerede lidt af en legende.

Romain Ott

Bamford-familiens nabo, Jean-François Ott fra det dengang fremtrædende Domaine Ott, hjalp vingårdens nye ejere med at konvertere den konventionelle drift til økologisk landbrug. Senere begyndte Jean- François søn, Romain Ott, også at hjælpe til, og selv om han oprindeligt bare skulle have arbejdet på vingården en enkelt sommer, er han blevet hængende.

Hans unikke fornemmelse for vinfremstillingen, hvor han blander traditionelle teknikker med ny teknologi og dermed frembringer elegante, balancerede vine, der reflekterer hans ekspertise og håndelag, er uforlignelig. Ud over sine store evner har Romain Ott også en fantastisk passion for faget, og han har spillet en betragtelig rolle i at udvikle Château Léoubes sortiment.

Respekt for produkter og traditioner

Romain Otts filosofi er at fremstille det bedste, hvad jorden kan give ved hjælp af kærlighed og taknemmelighed – en filosofi, der stammer fra ”Philosophy of the Essence of Wine”, der har den størst tænkelige respekt for produkter og traditioner, og som konstant søger efter de sundeste og mest velafbalancerede druer, så kvaliteten kan blive derefter.

Målet er kontinuerligt at forbedre vinene og øge kvaliteten, samtidig med at ”Léoube-stilen” ikke sættes over styr. En stil, der er både autentisk, præcis, fin, velafbalanceret og elegant – og dedikeret til nydelsen i ethvert øjeblik.

Léoube-rosé – en helt særlig nydelse

Et glas rosé fra Château Léoube er mere end blot de delikat lyserøde dråber i glasset. Det er en livsstil – solen på næsen, sommerdufte i næsen og godt selskab. Det er ren og skær nydelse, tilsat fantastisk smag. Og en nydelse, man kan forkæle sig selv med året rundt. Er det for koldt til at sidde på terrassen, kan man jo altid drømme om, at man sidder på terrassen.

Rosé-vinene fra Château Léoube er vitterligt ren nydelse. Deres uovertrufne, helt særlige smag, der kommer fra den unikke jordbund, druerne er dyrket i, bringer mindelser om sommer og Middelhavet. Nogle af de ældste vinmarker i Frankrig ligger netop i Provence, og jorden kan dateres hele 800 millioner år tilbage – til dengang, hvor ejendommens vinmarker var havbund. Det gør, at jorden i dag er spækket med mineraler – og et subtilt anstrøg af hav i både bouquet og smag.

Bæredygtige tiltag hos Château Léoube:

De indsmigrende vine fra Château Léoube er certificerede under European Organic Agriculture og Agriculture Biologique. Ejendommen er forankret i lokalmiljøet og fortrækker således også lokale leverandører af dry goods og serviceydelser. Desuden søger man hele tiden at forbedre sin økologiske landbrugspraksis af hensyn til klimaændringerne, og har i den forbindelse anlagt forsøgsvinmarker.

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Affaldssortering
  • Emballage – fx FSC certifikation
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Diversitet i ledelsen
  • Fælles lønforhandlinger
  • Databeskyttelsespolitik
  • Bæredygtighedsrapportering

Château Léoubes første eksterne bæredygtighedsrapport er under bearbejdning

 

Information

2387 Route de Léoube, 83230 Bormes-les-Mimosas, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt