Château Vieux Moulin

Château Vieux Moulin

Igennem to århundreder har seks generationer af They-familien værnet omkring områdets traditioner på Château Vieux Moulin i Montbrun des Corbières i hjertet af Languedoc-Roussillon, 30 km øst for Carcassonne.

I dag er det Alexandre They der står i spidsen for familieforetagendet. Alexandre overtog vingården fra sin bedstefar i 1998, efter en lidt atypisk vej fra biokemiker over jurist og så vinbonde.

Igennem to århundreder har seks generationer af They-familien værnet omkring områdets traditiioner på Château Vieux Moulin i Montbrun des Corbières i hjertet af Languedoc-Roussillion, 30 km.øst for Carcassonne. I dag er det Alexandre They der står i spidsen for familiefortagendet. Alexandre overtog vingården fra sin bedstefar i 1998, efter en lidt atypisk vej fra biokemiker over jurist og så vinbonde.

Med ham er vingården blevet løftet gevandligt op i kvalitetsmæssig henssende, ikke at forglemme en konventering til økologiske dyrkningsformer med herfra følgende certificering på de 30 ha vinmarker siden årgang 2013.

Omdrejningspunktet for Chäteau Viex Moulin er de lokale druesorter; Carignan, Grenche, Syrah, Mouvèdre samt Cabernet Sauvignon i enkelte af cuvéerne. Stilmæssigt fremstiller Alexandre koncenterede og varme vine af høj kvalitet, fremkommet ved at reducere høstudbytterne til under 30 hI/ha, hvilket er yderst lidt samenholdt med normen for regionen. Alle vine gæres ved hjælp af naturgær, og i de senere år har Alexandre også kastet sig over fremstilling af ganske interessante naturvine.

Bæredygtige tiltag hos Château Vieux Moulin:

Alle Château Vieux Moulins vine er økologisk certificerede under European Organic Agriculture og franske Agriculture Biologique (AB).

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:
• Minimere brug af pesticider
• Minimere vandforbrug

Sociale områder:
Medarbejdersundhed og -trivsel

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt