De Wetshof

De Wetshof

Der findes en gammel dokumentrulle, der viser at De Wet-familien begyndte at fremstille vin helt tilbage i 1694, dog i det små og kun til eget forbrug. Navnet De Wetshof har været synonym med fremstilling af gode vine siden 1970’erne.

De Wetshof blev som den første vingård godkendt som Estate i Robertson-området. Fænomenet ”Estate wines” blev indført i den sydafrikanske vinlov i 1973. For at bære navnet Estate wine skal druerne være dyrket på egne marker.

Sydafrikas første Chardonnay

At De Wetshof er blevet et internationalt anerkendt vinhus, skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Dani de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay.

Han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. Vejen dertil var ikke let. På det tidspunkt var det nemlig forbudt at indføre vinstokke til Sydafrika. Heldigvis havde han sin gode ven, Jan Boland Coetze, som det på det tidspunkt arbejdede hos Drouphin i Borgougne. Jan sendte simpelthen vinstokke til Danie i chokoladeæsker med 2 lag. Danie’s kone, Lesca, var ansat i toldvæsnet og hun tog chokoladeæskerne med hjem. Danie gik en tur over i drivhuset, tog vinstokkene ud fra det nederste lag og gik tilbage til Lesca med resten af æsken, men ordene ”jeg har taget min del, resten er til dig”. Først senere fandt Lesca ud af at hun havde medvirket til smugleri.

Senere plantede Danie de Wet også Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Rhein Riesling, sikkert inspireret at hans uddannelse på Geisenheim Institute i Tyskland.

Information

R317, Robertson, 6705, Sydafrika

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt