Indkøbskurv
Kurven er tom

Dessertvin


Find her spændende dessertvine, lige fra Sauternes til Late Harvest.
Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Område
Vis flere
Distrikt
Producent
Vis flere
Pris
Smagsretning
Drue
Vis flere
Sortering:
Side 1 af 3 - (46 produkter)
Sortering:
Side 1 af 3 - (46 produkter)

 

Dessertvin er den rigtige måde at afslutte en god middag


Den rigtige dessertvin kan gøre underværker, når middagen lakker mod enden. De karakteristiske søde vine rummer deres helt eget smagsunivers.

Dessertvin er en fællesbetegnelse, der bruges om søde vine, der drikkes til mad. Den utroligt brede betegnelse dækker over en lang række vine, som har hver deres karakter. Det ved alle, der har oplevet forskellen på en fed, gylden muscat i forhold til en mørk, lagret portvin.

Hovedparten af alle dessertvine har et relativt højt alkoholindhold. Det kræver en længere gæring, og derfor er der et stort sukkerindhold i druerne for at få den sødme, der er så karakteristisk for en dessertvin. 

Der er flere måder at opnå dette – eksempelvis at lade druerne sidde på stokken og tørre indtil frosten indtræder. På den måde får man eiswein. Man kan også tørre druerne i solen som rosiner, eller lade druerne angribe af en særlig mug, der trækker fugten ud, så sukkeret koncentreres. En helt anden metode indebærer, at vinen gærer til et relativt lavt alkoholindhold for at bevare sødmen, og derefter tilsættes alkohol. Det gælder eksempelvis sherry og marsala.

Traditionen siger, at den dessertvin der drikkes, skal være sødere end desserten. Det betyder samtidig, at der kan være desserter, som er så søde, at det ikke giver mening at drikke vin til – eksempelvis chokolade. Hvid dessertvin som sauterne, muscat eller eiswein, mens mørk dessertvin som portvin eller madeira serveres tempereret.