Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Alfiero Boffa, La Lupa - Moscato D'Asti, Piemonte 2018

Italien Piemonte
Let perlende halvsød vin med lækker bouquet af akacieblomst, gule ferskner og rosmarin. Læs mere
Let perlende halvsød vin med lækker bouquet af akacieblomst, gule ferskner og rosmarin. Læs mere

Oplagt til:


Dessert

139,00kr./stk

På lager
Køb for 498 kr. og opnå fri fragt
DKK 139.00

Oplagt til:


Dessert


La Lupa fra Alfiero Boffa er en let perlende, halvsød vin. Vinen har en intens og strågul farve. Sødmen afbalanceres flot af syren og alkoholen, som gør vinen særdeles behagelig at drikke uden at den er for sød. Vinens aromatiske duft er typisk for Moscato Bianco di Canelli med akacieblomst, gule ferskner og rosmarin.

Alfiero Boffa

Alfiero Boffa var en af de første i Asti, der forstod, vigtigheden af terroir. Boffa var blandt de første, der høstede og vinificerede den enkelte vinmark hver for sig for at opnå den enkelte marks særpræg. La Lupa er, ligesom alle Alfiero Boffa's vine, enkeltmarksvin. La Lupa er på 1 ha. og beplantet i 1950. Marken La Lupa (ulvinden) ligger på en skråning, der er så stejl, at man flere steder må færdes på trin. Druerne får megen sol, hvilket tillader en sen høst med perfekt modne Moscato Bianco di Canelli-druer. Der opnås et højt sukkerindhold, der tillader en langsom gæring på autoklaver. Den delvist gærede vin holder 5,5 – 6 %. 

Info
Druer Moscato
Vinifikation Vinen aftappes 3 måneder efter vinifikationen.
Område Piemonte
Land Italien
Størrelse 75 cl
Alkohol 5,50 %
Download Produktinfo
Varenr. 1018909
Producent
Alfiero Boffa
Alfiero Boffa Alfiero Boffa har specialiseret sig i produktionen af Barbera d'Asti Superiore, siden han i 1984 begyndte at udvælge særlige vinmarker fra sit firma og vinificere druerne hver for sig. Boffas undersøgelser har resulteret i fire enkeltmarksvine, som har bevaret de respektive markers gamle navne: Cua Longa, More, Muntrivè og La Riva. Først fandt Boffa frem til de forskellige vinmarkers kvalitative potentiale, og dernæst tog han et vigtigt initiativ i vinkælderen. Fra selektionerne tog han en bestemt procentdel og skabte to nye vine, to cuvées, som lagres på forskellige slags træfade. Meningen med at fremstille både crus og cuvées er at tydeliggøre de to måder at fremstille Barbera på. De fire crus følger de traditionelle vinifikations- og lagringsmetoder, vinene fødes så at sige i vinmarken, hvis særkende respekteres og bibeholdes. Dette er "den gamle skole", mens "den nye skole" tillader producenten at skabe cuvées i kælderen alt efter temperament og ambition. Firmaet Vigne Uniche di Alfiero Boffa ("Alfiero Boffas Unikke Vinmarker") ejer 25 hektar vinmarker, som ligger i kommunerne San Marzano Oliveto, Moasca og Nizza Monferrato.