Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

CABERNET SAUVIGNON

Fantastiske vine lavet på Cabernet Sauvignon
Nulstil alle filtre Filtrering LUK Filtre brugt:
  • Cabernet Sauvignon X
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 13%
13%
Peter Lehmann, Portrait -Barossa Cabernet, Barossa Valley 2013
75 cl

Peter Lehmann, Portrait -Barossa Cabernet, Barossa Valley 2013

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Lam, Okse, Italiensk mad, Vildt, Velkomst

Før 149,00

129,00stk.

Spar 33%
33%
Mazzei, Castello di Fonterutoli - Philip, Toscana 2014
75 cl

Mazzei, Castello di Fonterutoli - Philip, Toscana 2014

Vinous Media: 93 Point
Læs mere
Drue:
100% Cabernet Sauvignon
Str:
75 cl
Vinous Media:
93 Point
James Suckling:
92 Point
Ernesto Gentili:
90 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Okse, Vildt, Italiensk mad, Mørkt fjerkræ, Lam

Før 299,00

199,00stk.

La Playa, Rosé - Cabernet Sauvignon - Estate Bottled, Colchagua Valley 2017
75 cl

La Playa, Rosé - Cabernet Sauvignon - Estate Bottled, Colchagua Valley 2017

Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Asiatisk mad, Mad med citrus, Skaldyr, Tapas, Vegetariske retter, Lyst fjerkræ

79,00stk.

Hornhead, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2017
75 cl

Hornhead, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Grill og barbecue, Kalv, Lam, Stærk krydret mad, Okse

95,00stk.

Les Berchets, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2014
75 cl

Les Berchets, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2014

General Paris: Sølv
Læs mere
Str:
75 cl
General Paris:
Sølv
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Fransk landkøkken, Vegetariske retter, Italiensk mad, Allround

99,00stk.

La Playa, Cabernet Sauvignon - Reserve, Colchagua Valley 2014
75 cl

La Playa, Cabernet Sauvignon - Reserve, Colchagua Valley 2014

Decanter: Sølv
Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Decanter:
Sølv
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Grill og barbecue, Okse, Italiensk mad, Tapas

99,00stk.

Les Berchets, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2016
75 cl

Les Berchets, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Fransk landkøkken, Vegetariske retter, Italiensk mad, Allround

99,00stk.

Stimson Estate Cellars, Cabernet Sauvignon, Californien 2014
75 cl

Stimson Estate Cellars, Cabernet Sauvignon, Californien 2014

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Flødebaserede retter, Kalv, Okse, Vegetariske retter, Lam, Grill og barbecue

105,00stk.

De Martino, Estate - Cabernet Sauvignon, Maipo Valley 2015
75 cl

De Martino, Estate - Cabernet Sauvignon, Maipo Valley 2015

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Lyst fjerkræ, Lam, Røget kød, Ost, Tapas, Vegetariske retter, Vildt

109,00stk.

Alto Sur, Cabernet Sauvignon, Tupungato 2017
75 cl

Alto Sur, Cabernet Sauvignon, Tupungato 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Tapas, Stærk krydret mad, Mørkt fjerkræ, Allround , Okse

109,00stk.

Raimat, Moli - Cabernet Sauvignon, Costers del Segre 2015
75 cl

Raimat, Moli - Cabernet Sauvignon, Costers del Segre 2015

Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Allround , Kalv, Lam, Lyst fjerkræ

119,00stk.

Poggio Al Tufo, Cabernet Sauvignon, Toscana  2015
75 cl

Poggio Al Tufo, Cabernet Sauvignon, Toscana 2015

James Suckling: 92 Point
Læs mere
Str:
75 cl
James Suckling:
92 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Flødebaserede retter, Italiensk mad, Okse, Vildt

129,00stk.

Finca Sophenia, Estate Wine - Cabernet Sauvignon, Tupungato 2016
75 cl

Finca Sophenia, Estate Wine - Cabernet Sauvignon, Tupungato 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Kalv, Lam, Flødebaserede retter, Okse, Gris, Grill og barbecue

129,00stk.

Noble Vines, 337 Cabernet Sauvignon, Californien, Lodi 2014
75 cl

Noble Vines, 337 Cabernet Sauvignon, Californien, Lodi 2014

Mundus Vini: Guld
Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Mundus Vini:
Guld
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Mørkt fjerkræ, Kalv, Flødebaserede retter, Vildt, Okse

165,00stk.

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Columbia Valley, Washington State 2015
75 cl

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Columbia Valley, Washington State 2015

Global Cabernet Sauvignon Masters 2018: 97 Point
Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Global Cabernet Sauvignon Masters 2018:
97 Point
Global Cabernet Sauvignon Masters 2018:
Master
Wine & Spirits:
Best Buy
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Kalv, Lyst fjerkræ, Mørkt fjerkræ, Ost, Lam

169,00stk.

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Indian Wells, Washington State 2014
75 cl

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Indian Wells, Washington State 2014

Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Kalv, Lam, Mørkt fjerkræ, Okse

209,00stk.

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Cold Creek, Washington State 2013
75 cl

Chateau Ste. Michelle, Cabernet Sauvignon - Cold Creek, Washington State 2013

Parkers Wine Advocate: 92 Point
Læs mere
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Parkers Wine Advocate:
92 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Okse, Italiensk mad, Kalv, Lam

299,00stk.

Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Californien, Napa Valley 2014
75 cl

Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Californien, Napa Valley 2014

Mundus Vini: GULD
Læs mere
Drue:
Cabernet Sauvignon 91%, Merlot 5%, Malbec 2%, Cabernet Franc 1%, Petit Verdot 1%.
Str:
75 cl
Mundus Vini:
GULD
IWSC:
US Winery of the Year
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Mørkt fjerkræ, Okse, Grill og barbecue, Fransk landkøkken, Flødebaserede retter

339,00stk.

Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Californien, Napa Valley 2015
75 cl

Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Californien, Napa Valley 2015

Læs mere
Drue:
Cabernet Sauvignon 91%, Merlot 5%, Malbec 2%, Cabernet Franc 1%, Petit Verdot 1%.
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Mørkt fjerkræ, Okse, Grill og barbecue, Fransk landkøkken, Flødebaserede retter

339,00stk.

Peter Lehmann, Masters - Mentor - Cabernet Sauvignon, Barossa Valley 2011
75 cl

Peter Lehmann, Masters - Mentor - Cabernet Sauvignon, Barossa Valley 2011

Læs mere
Drue:
70 % Cabernet Sauvignon, 20 % Shiraz & 10 % Malbec
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Mørkt fjerkræ, Lam, Grill og barbecue, Vildt, Okse

349,00stk.

Sortering:
Side 1 af 2 - (38 produkter)

Cabernet Sauvignon er kendt som druen i nogle af de mest strukturelle, komplekse og majestætiske rødvine, der findes – rødvine fra Bordeaux. Samtidig er den kendt for at kunne gemmes længe. En god Cabernet Sauvignon kan uden problemer gemmes i 20 år – og oftest også længere.

Som helt ung er Cabernet Sauvignon oftest ret kantet og kraftig i smag og aroma med et højt indhold af garvesyre – med mindre den er dyrket under varmere himmelstrøg som f.eks. Australien eller Sydafrika, hvor druen bliver mere sød. Men når vinen har ligget i nogle år, begynder den at få en mere fløjlsagtig, elegant og kompleks smag – og denne udvikling tager til, jo længere tid Cabernet Sauvignon-vinen får lov at lagre.

Det var især indførelsen af det særlige Cru-Classé system for de bedste Bordeaux-slotte tilbage i 1850’erne, der gjorde Cabernet Sauvignon kendt. Her blev slottene inddelt i klasser på baggrund af de opnåede priser og Cabernet Sauvignon spillede oftest en vigtig rolle i vinene i de højeste klasser.

Hvor stammer Cabernet Sauvignon fra

Druesorten Cabernet Sauvignon er resultatet af en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Hver af sorterne gav deres fornavn til den nye druesorts navn. Krydsningen blev skabt i løbet af 1600-tallet i og omkring Bordeaux i det sydvestlige Frankrig. Det resulterede i en druesort, der var nem at dyrke, fordi den var mindre krævende med hensyn til jordbund og klima.

Samtidig har druen flere gode kvaliteter som gør den til lidt af en darling for både vinbønder og -producenter. F.eks. har druen tykt skind og hårde vinstokke med forholdsvis lav vækst. Det gør druerne nemme at plukke og vinstokkende modstandsdygtige overfor mange af de problemer, som vin oftest døjer med. Det gælder således både råd og insektangreb.

Det tykke skind er med til at give vinen en mørkere farve og mere garvesyre. Det giver både en fantastisk, spændende vin i sig selv – og så er Cabernet Sauvignon velegnet til at blande med andre druer som f.eks. Merlot, Grenache og Syrah.

Hvor dyrkes Cabernet Sauvignon?

Fra Bordeaux bredte den grovillige Cabernet Sauvignon sig hurtigt til resten af Europa. og druesorten var oftest også førstevalget, når der skulle plantes vin i den nye verden. Dens lave krav til jordbund og klima gjorde den nem at have med at gøre og nem at få succes med.

Derfor er det i dag muligt at få Cabernet Sauvignon-vine fra stort set hele verden. Druen indgår således i alle former for vine lige fra de dyre og voldsomt eftertragtede Bordeaux-vine fra druens hjemegn og til billige, drikkevenlige rødvine fra f.eks. Australien og Sydafrika. Her bliver druen mere sød i det på grund af det varmere klima, hvilket betyder, at vinen kan drikkes stort set uden lagring.

Druesorten modes sent og kræver en del varme. Så faktisk er Bordeaux noget af det nordligste på jordkloden, hvor det er muligt at dyrke Cabernet Sauvignon. Netop klimaet i Bordeaux er årsagen til, at Cabernet Sauvignon-vine fra Bordeaux har den kompleksitet og de kvaliteter, som de har. Omvendt er det også årsagen til, at der kan være så stor forskel på de forskellige årgange af Cabernet Sauvignon-vine.

Cabernet Sauvignon-varianter

I modsætning til f.eks. Pinot Noir, der nemt muterer, er Cabernet Sauvignon ikke kendt for at skabe nye varianter af sig selv. Det er dog sket et par gange i Australien. Først i form af en druesort, der gav bronzefarvede druer. Den blev fundet på en vingård med Cabernet Sauvignon i 1977, og giver nogle blegrøde vine, som bliver solgt under navnet Malian. I 1991 muterede denne Cabernet-variant igen til en ny type, der gav helt hvide druer. Denne hvide Cabernet-vin bliver solgt under navnet Shalistin.

Specielt grundet Cabernet Sauvignons grovillighed har mange vinbønder gennem tiden været meget interesserede i at krydse den med andre druesorter. Således blev en krydsning med Grenache til den franske druesort Marselan. En anden Cabernet Sauvignon-krydsning sælges under navnet Cabernet Blanc. Den opstod som en krydsning med en ukendt, lokal drue i Schweitz engang i løbet af den sidste halvdel af 1900-tallet.

Endelig findes der også en Cabernet Sauvignon-krydsning med Glera-druen, der blev til den italienske rødvinsdrue Incrocio Manzoni, samt en krydsning med den tyske drue Bronner, der skabte druesorten Souvignier Gris. Til sidst skal også nævnes en australsk krydsning med en ukendt lokal drue, der skabte druesorten Cygne Blanc, som også er en hvid udgave af Cabernet Sauvignon-druen.

Smag og aroma i Cabernet Sauvignon

En Cabernet Sauvignon kan nemt kendes på sin smag af solbær, samt kraftige smagsnoter af brombær og andre mørke frugter. Disse smagsnuancer går igen i alle Cabernet Sauvignon-vine, uanset hvor i verden de kommer fra. Derudover finder du oftest smagsnoter af mørk chokolade, modne blommer og lakrids, mens især de store vine fra Bordeaux også fremviser noter af cedertræ, vanilje, krydderier og tobak.

Disse smagsnoter og den fløjlsbløde garvesyre skyldes især Cabernet Sauvignons forkærlighed for egetræ. Under den forholdsvis lange lagringstid af de bedste Bordeaux-vine får Cabernet Sauvignon ekstra god tid til at blive påvirket af egetræet, der udover at tilføre disse særlige smagsnoter og aromaer også blødgør det kraftige indhold af garvesyre i vinen, så den lagrede vin får den velkendte fløjlsbløde garvesyre, der er et andet sikkert kendetegn på en god, lagret Cabernet Sauvignon-vin fra Bordeaux.

Dårligere Cabernet Sauvignon-vine kan kendes på en smag af grøn peber, grønne bønner og kålvand. Det skyldes oftest, at druerne ikke har været modne nok, da de blev høstet. Smagen stammer fra den tykke skal på Cabernet Sauvignon-druen, der ligesom sit fædrene ophav Sauvignon Blanc, har et stort indhold af pyraziner, som netop er kendt for at give den grøntsagsagtige smag.

Cabernet Sauvignon til maden

Cabernet Sauvignon er en kraftig og dominerende vin, der oftest har en høj alkoholprocent. Derfor egner den sig ikke til lyse retter med spinkle smagsnuancer.

I stedet skal der kraftigere og mere federe, kødfulde retter til – specielt til yngre Cabernet Sauvignon-vine, der endnu ikke har fået taget toppen af garvesyren. Oksekøb og lam er gode valg til sådan en vin. Det samme er fede oste, som f.eks. cheddar, mozzarella, brie og skimmeloste.

Vinen gør sig også godt som ingrediens i maden. Så kan kokken og det øvrige køkkenpersonale jo passende drikke resten af flasken.

Endelig har Cabernet Sauvignon også et højt indhold af det særlige stof resveratrol, der hæmmer virkningen af de amyloid beta peptider, som siges at være med til at fremme udviklingen af Alzheimers. Så ikke alene smager Cabernet Sauvignon godt. Den har muligvis også en sundhedsfremmende effekt.

Find din Cabernet Sauvignon vin her på siden

Cabernet Sauvignon er en spændende drue og hos Kjær & Sommerfeldt har vi fundet nogle af de bedste Cabernet Sauvignon-vine – ikke bare fra druesortens arnested i Bordeaux, men fra hele verden. Så skynd dig op til toppen af siden og find dig nye yndlingsvin af Cabernet Sauvignon-druen.

Har du spørgsmål til vinen eller er du interesseret i de seneste nyheder om vin – og os? Så kan du med fordel kigge forbi vores blog. Her finder du også de nyeste episoder af vores videoblog Passion for Vin, som du kan abonnere på her.