Esporao

Esporao

I hjertet af Alentejo-regionen ligger denne vidunderlige vingård; et område som er begunstiget af hede solskinstimer i kombination med kølige Atlanterhavsbriser og i særdeleshed den vulkanske jordbund. Esporão koncentrerer sig udelukkende om at producere kvalitetsvine, til hverdagsbrug såvel som til særlige lejligheder.

Huset har gjort sig bemærket ved at være et af de mest moderne vinerier i Europa. Esporão startede hele begrebet ”vinturisme” i Portugal og har desuden udmærket sig ved at være “first movers” inden for økologisk vinproduktion. Omsorg og nænsomhed for natur og miljø er fundamentet for alt arbejde med vin hos Esporão. Med sin succes og karakterstærke ideologi er Esporão to gange inden for en kortere årrække valgt som ”Company of the Year” for hele Portugal.

Vinslottet

Vinhuset er skabt omkring slottet Defesa do Esporão, der dateres helt tilbage til 1267. Her fik João de Aboim, en efterkommer af den royale familie, bygget slottet, der i dag er en af de ældste bygninger i hele det sydlige Portugal. Siden da har bygningen haft flere funktioner, men bruges i dag til at tiltrække vinturister. Det er i dag et af de mest anerkendte vinhuse i Portugal.Husets marker strækker sig over hele 460 ha. med stor variation i terroir, der giver gode arbejdsbetingelser i forhold til at lave de mange forskellige blends, som Esperão arbejder med. Nogle steder findes vulkansk jordbund, andre steder mere ler baseret. Fælles for hele området er, at druerne får masser hele solskinstimer om dagen og køles lidt ned af kold vind fra Atlanterhavet om natten.

Unikke vine

En af Esperãos vigtigste opgaver er at lave vine, der er unikke og viser hvad portugisisk vin kan. Portugal er det land i verden, der har næst flest druer, der udelukkende gror i det land. Det, sammenholdt med er helt særligt terroir giver mulighed for at lave helt unik vin. I Esperãos marker alene gror 194 forskellige druesorter, hvoraf 37 af disse stort set udgør den samlede produktion. Det giver Esperão nogle muligheder som der ikke er videre mange andre vinhuse, der har.

Information

Av. Restelo 44, 2715-311 Lisboa, Portugal

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt