Winemakers Dinner med Zenato
På Restaurant Rummelig er vi ved at sprænge af stolthed, for vi kan nu præsentere en eksklusiv winemakers dinner med det anerkendte italienske vinhus, Zenato.
En aften, hvor du bliver forkælet med en fem retters menu, nøje afstemt med særligt udvalgte vine fra Zenato, for at sikre en harmonisk forening af mad og vin. Vi får fornemt besøg af Fabio fra Zenato, som ikke blot vil dele ud af sin viden om vinene og deres spændende historie, men også gør det hele forståeligt på dansk.
Menuen
Velkomst og snacks
Hellefisk | glaskål | sød kartoffel | havtorn | estragonemulsion
Vin: 2022 Vigneto Massoni
Varmrøget laks - rødbede - sprød øllebrød - hytteost - skovsyre
Vin: 2020 Lugana Riserva Sergio Zenato
Helstegt oksemørbrad | kantareller | selleri | rødder | brombær | røget marvsauce
Vin: 2019 Ripasso Superiore- Ripassa
Oste fra lokalområdet med sødt og sprødt
Vin: 2018 Amarone della Valpolicella Classico
Creme Brülee | chokotrøffel | amerena kirsebær | kirsebærsorbet
Vin: 2018 Recioto Classico
Pris pr. person kr. 995,-
Skynd jer at booke jeres plads på 22 73 87 40 eller pr. mail kontakt@restaurantrummelig.dk
Zenato
Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber, der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.
Det hele begyndte i 1960, da husets stifter, Sergio Zenato, fyldt med store drømme og ungdommelig energi, begyndte at opkøbe marker beplantet med Venetos oprindelige druesorter, Corvina, Rondinella og Oseleta. Han afprøvede de nyeste vinifikationsteknikker for dermed at opnå så høj en kvalitet for regionen som overhovedet muligt. Zenatos første Amarone stod klar i 1967 og satte nye kvalitetsmæssige højder for denne særlige vintype.
I dag er det Sergios kone Carla og parrets to børn, Alberto og Nadia, der viderefører det ekspansive vinhus med samme vedholdenhed og entusiasme på tværs af alle husets mange herlige vine. De kvaliteter, der forlader Zenatos vingårde, har da bestemt også fundet genklang hos såvel vinkritikkere som kritiske forbrugere. Stilmæssigt, og ganske generelt, byder Zenato på frugtdrevne vine med en forfriskende syre og et imponerende renhed i udtrykket.