Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Château de Fesles, Bonnezeaux, Loire 2013

Frankrig Loire
Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil. Læs mere

Gastromand
2013
Gastromand
2013
Bedst i test

Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil. Læs mere

Oplagt til:


Foie Gras


Ost


Dessert


Chokolade

379,00kr./stk

På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 379.00

Oplagt til:


Foie Gras


Ost


Dessert


Chokolade


Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine.
Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften. Umiddelbart er der blot berømmelsen til forskel – og prisen, ved nærmere eftertanke.
Det er en fristende forenkling og sige, at Bonnezeaux er ”mere af det hele”, sammenholdt med Coteaux du Layon. Men det vil bestemt ikke være forkert. Høsten sker selvsagt ved håndkraft i minimum tre ombæringer, for at sikre perfekt modheden og botrytis-inficering af druerne. Efter en traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade, flaskes vinen med udsigt til et alenlangt liv. 30 år i gemmerne burde ikke volde problemer. Selve vinen er en tyktflydende, guddommelig nektar, som enhver vinelsker bør unde sig selv at smage mindst en gang. Men pas på. Den er stærkt vanedannende, med sit nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. Château de Fesles Bonnezeaux er en sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.
Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Gastromand

Bedst i test Årgang 2013 "Testens mest komplekse næse med enghø og gule æbler. Munden er juicy og nærmest sprød inden den delikate sødme sætter ind. Vinen afslutter krydret og blidt og er virkeligt herlig."

Info
Druer Chenin Blanc
Vinifikation Traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade.
Område Loire
Land Frankrig
Størrelse 50 cl
Alkohol 12,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1009368
Producent
Château de Fesles
Château de Fesles Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.