Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
M. Chapoutier, Côte-Rôtie - Les Bécasses, Rhône Nord 2019
Mængdepris

M. Chapoutier, Côte-Rôtie - Les Bécasses, Rhône Nord 2019

Frankrig Côtes du Rhône Villages Rhône Nord
En purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille. Læs mere

Jyllands-Posten
2019
92 Point
Parkers Wine Advocate
2011
91 Point

En purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille. Læs mere

Oplagt til:


Fransk landkøkken


Kalv


Mørkt fjerkræ


Okse

Pris ved 6 stk

479,00kr./stk

Spar i alt 720,00 kr.
Se flere priser
10 på lager
Køb for 499 kr. og opnå fri fragt
DKK 599.00

Oplagt til:


Fransk landkøkken


Kalv


Mørkt fjerkræ


Okse


Kommer man fra nord, er Côte-Rôtie de første vinmarker man møder i Rhône. Markerne ligger på stejle terrasser og vender direkte mod syd. Ikke uden grund har vinen fået navnet "Côte-Rôtie", der betyder "den ristede bakke". Der er anvendt druer fra to forskellige marker til vinen: Côte-Brune, som primært er udgjort af småsten, der ligger og suger varme til sig, og Côte-Blonde, der har kalkholdig jordbund. Druesorten er 100% Syrah og plukkes ved håndkraft. Vinen lagres på egefade, af hvilke en tredjedel er helt nye. Vinen er ufiltreret og uklaret, for at bibeholde alle smagsstofferne. En purpurrød vin med bouquet af hindbær, violer og oliven. Kraftig smag samt en eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.

Anmeldelser

Jyllands-Posten

92 Point Årgang 2019 "Rødlilla farve. Frugtig næse med lokale urter. Meget elegant og ren i strukturen, men også med klassiske noter af oliventapenade og nogen tannin."

Info
Druer Syrah
Vinifikation Lagret på egetræsfade. En del af disse er nye.
Distrikt Rhône Nord
Land Frankrig
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,50 %
Download Produktinfo
Varenr. 1022232
Producent
M. Chapoutier
M. Chapoutier M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.