Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Terroir al Limit, Dits del Terra, Priorat 2018
Mængdepris

Terroir al Limit, Dits del Terra, Priorat 2018

Spanien Priorat Priorat
En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002. Læs mere

Parkers Wine Advocate
2018
95 Point
James Suckling
2018
95 Point
James Suckling
2017
95 Point
Vis flere

En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Lam


Okse

Pris ved 3 stk

499,00kr./stk

Spar i alt 300,00 kr.
Se flere priser
På lager
Køb for 499 kr. og opnå fri fragt
DKK 599.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Lam


Okse


En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002. Dengang var stokkene på den 1,8 hektar store mark (dyrket biodynamisk) ved byen Torroja ca. 75 år gamle, så vi begynder stille og roligt at nærme os 100 år gamle stokke.

100 % Carignan, og det her må være en af de mest elegante Carignan, der bliver lavet noget sted i verden. Gæret med den naturlige gær med ’whole cluster’ i små cementtanke. 2018 er sidste årgang, hvor vinen er lagret i en blanding af cement og et enkelt Stockinger-fad, fremover er det ren cement. Efter 16 måneder tappes vinen på flaske uden filtrering eller noget og frigives, når den er ca. 30 måneder gammel.

Den mørke aroma er præget af brombær, hindbær, lakrids, sød tobak, appelsinskal, røg og peber. På tungen er vinen først og fremmest frisk og atypisk letløbende for en Carignan. Mørk og elegant på samme tid. Energiniveauet er højt, vinen føles spændstig og levende.

Vinen kan nydes uden mad, men den er skabt til at blive serveret i selskab med alt kød grillet over ild, især f.eks. grillet lam med ratatouille og masser af urter.

I vinens ungdom anbefaler vi at give vinen en times tid i en karaffel inden servering ved 14-15 grader.

Vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.

“The south-facing Cariñena vineyard used for the 2018 Dits del Terra is worked biodynamically and is in the process of being certified organic. The grapes fermented in concrete with indigenous yeasts, and the wine matured in 50% oak foudre and 50% in concrete. The 2019 will be 100% concrete. You can immediately notice the cooler year and the longer ripening cycle here compared with the 2017; there is more depth here, and the quality of the tannins is completely different and provide for a more elegant mouthfeel. The oak is neatly integrated and folded into the structure of the wine. It comes through as medium-bodied, powerful and elegant. 95/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Parkers Wine Advocate

95 Point Årgang 2018 “The south-facing Cariñena vineyard used for the 2018 Dits del Terra is worked biodynamically and is in the process of being certified organic. The grapes fermented in concrete with indigenous yeasts, and the wine matured in 50% oak foudre and 50% in concrete. The 2019 will be 100% concrete. You can immediately notice the cooler year and the longer ripening cycle here compared with the 2017; there is more depth here, and the quality of the tannins is completely different and provide for a more elegant mouthfeel. The oak is neatly integrated and folded into the structure of the wine. It comes through as medium-bodied, powerful and elegant."

James Suckling

95 Point Årgang 2018 “Beautiful aromas of crushed berries and orange peel with peaches and nectarines. It’s full-bodied and layered with dark berries and citrus fruit. Some stone and tar, to. Flavorful finish.”

Info
Druer 100% Carignan
Vinifikation Gæret (naturlig gær) med ’whole cluster’ i små cementtanke. Tappes på flaske efter 16 måneder uden filtrering. Frigives, når den er ca. 30 måneder gammel.
Distrikt Priorat
Område Priorat
Land Spanien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1022034
Producent
Terroir al Limit
Terroir al Limit Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.