Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Filtrering LUK
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Vis:
Spar 47%
47%
Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch 2015
75 cl

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch 2015

Læs mere
Drue:
Chenin Blanc & Pinotage
Dyrkning:
Sustainable
Str:
75 cl
Område:
Stellenbosch
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Grill og barbecue, Mager fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr

Før 129,00

69,00stk.

Spar 36%
36%
Château de Fesles - Chenin Blanc 2015
75 cl

Château de Fesles - Chenin Blanc 2015

Læs mere
Str:
75 cl
Område:
Loire
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Nordic kitchen, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Fed fisk

Før 139,00

89,00stk.

Spar 17%
17%
Peter Lehmann, Art 'n' Soul Riesling 2016
75 cl

Peter Lehmann, Art 'n' Soul Riesling 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Område:
Barossa Valley
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Tapas, Lyst fjerkræ, Vegetariske retter, Sushi

Før 119,00

99,00stk.

Spar 17%
17%
Tommasi, Vigneto le Rosse, Pinot Grigio 2017
75 cl

Tommasi, Vigneto le Rosse, Pinot Grigio 2017

Læs mere
Drue:
95 % Pinot Grigio & 5 % Incrocio Manzoni
Str:
75 cl
Område:
Veneto
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Stærk krydret mad, Lyst fjerkræ, Vegetariske retter, Skaldyr, Mager fisk

Før 119,00

99,00stk.

Spar 14%
14%
Weszeli - Rosé Eden 2017
75 cl

Weszeli - Rosé Eden 2017

Læs mere
Drue:
Zweigelt
Str:
75 cl
Område:
Kamptal DAC, Østrig
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Skaldyr, Fed fisk, Lyst fjerkræ, Asiatisk mad

Før 139,00

119,00stk.

Spar 17%
17%
Henri Bourgeois, Sancerre, Les Baronnes 2017
75 cl

Henri Bourgeois, Sancerre, Les Baronnes 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Område:
Sancerre
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Vegetariske retter, Sushi, Mager fisk, Skaldyr, Ost, Mad med citrus

Før 229,00

189,00stk.

La Campagne Sauvignon Blanc 2017
75 cl

La Campagne Sauvignon Blanc 2017

Kvindevin.dk: Fund til prisen
Læs mere
Drue:
Sauvignon Blanc
Str:
75 cl
Område:
Midi-pyrénées
Distrikt:
Gascogne
Kvindevin.dk:
Fund til prisen
Kvindevin.dk:
5 hjerter
VinAvisen:
5 Stjerner
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Tapas, Sushi, Skaldyr, Stærk krydret mad, Vegetariske retter, Indisk mad, Mad med citrus, Allround

99,00stk.

Botijo Blanco 2017
75 cl

Botijo Blanco 2017

Læs mere
Drue:
85% Garnacha Blanca & 15% Macabeo
Str:
75 cl
Område:
Aragón
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Fed fisk, Vegetariske retter, Asiatisk mad, Sushi, Tapas, Skaldyr, Asparges

119,00stk.

Gran Clos Blanco 2015
75 cl

Gran Clos Blanco 2015

Læs mere
Drue:
70% Garnacha Blanca og 30% Macabeo.
Str:
75 cl
Område:
Priorat
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Kalv, Fed fisk, Lyst fjerkræ, Ost, Nordic kitchen

239,00stk.

Pléyades Macabeo/Chardonnay 2016
75 cl

Pléyades Macabeo/Chardonnay 2016

Læs mere
Drue:
Macabeo & Chardonnay
Str:
75 cl
Område:
Campo De Borja
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Vegetariske retter, Sushi, Tapas, Mad med citrus, Ost

65,00stk.

Sortering:
Side 1 af 36 - (359 produkter)


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.