Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Filtrer efter
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Mængdepris

La Campagne, Sauvignon Blanc, Gascogne 2018

Frankrig Gascogne

Karakterfuld, aromatisk, pivfrisk og sprød. Læs mere
VinAvisen:
Flaskehalsen:
VinAvisen
Flaskehalsen
Drue
Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Indisk mad. Mad med citrus. Skaldyr. Stærk krydret mad. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.
Pris ved 12 stk

59,00kr./stk

Spar i alt 480,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Terra Linda, Viura Chardonnay, La Mancha 2017

Spanien Castilla - La Mancha

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
Chardonnay & Viura
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Ost. Tapas.
Pris ved 12 stk

59,00kr./stk

Spar i alt 360,00 kr.
Se flere priser
Spar 40%

De Laumont, Chardonnay, Gascogne 2018

Frankrig Gascogne

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet. Læs mere
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

Før 99,00

59,00kr./stk

Spar 35%

Maison Barboulot, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Forførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Ost. Skaldyr.

Før 99,00

64,00kr./stk

Spar 42%

Botijo, Blanco, Valdejalón 2018

Spanien Valdejalón

Indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, intense noter af hvide blomster, lime og grapefrugt og en fantastisk tør, sprød og forfriskende syre i afslutningen. Læs mere
James Suckling:
90 Point
James Suckling
90 Point
Drue
85% Garnacha Blanca & 15% Macabeo
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Fed fisk. Skaldyr. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.

Før 119,00

69,00kr./stk

Spar 50%

Stoney Range, Sauvignon Blanc, Waipara 2018

New Zealand Waipara Valley

Frisk, sprød og af enestående høj kvalitet med alt hvad en klassisk newzealandsk Sauvignon Blanc skal byde på. Læs mere
The Real Review:
91 Point
The Real Review
91 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Allround . Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 159,00

79,00kr./stk

Spar 50%

Stoney Range, Riesling, Waipara 2018

New Zealand Waipara Valley

Pragtfuld, indbydende og livlig Riesling. Læs mere
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Skaldyr.

Før 159,00

79,00kr./stk

Spar 44%

Weingut Heitlinger, Riesling, Baden 2017

Tyskland Baden

Pragtfuld, forfriskende og utrolig dejlig Riesling med påmindelser om sprøde Granny Smith-æbler, fine mineralske noter og en læskende syre, der kalder på den næste læskende slurk. Læs mere
VinAvisen:
Flaskehalsen:
VinAvisen
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Mad med citrus. Mager fisk. Sushi. Lyst fjerkræ.

Før 159,00

89,00kr./stk

Spar 34%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne 2017

Frankrig Bourgogne

Elegant og sprød Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og forfriskende syre. Læs mere
VinAvisen:
Winelab.dk:
VinAvisen
Winelab.dk
Drue
Ca. 60% Chardonnay og 40% Aligoté
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Vegetariske retter. Skaldyr.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Chateau Ste. Michelle, Chardonnay, Mimi - Horse Heaven Hill, Washington State 2017

USA Washington State Horse Heaven Hill

Elegant, delikat og cremet Chardonnay i let fadlagret stil med friske æbler, krydret pære og silkeblød karakter. Læs mere
Wine Enthusiast:
90 Point
Wine Enthusiast
90 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Henri Bourgeois, Haute Victoire - Quincy, Loire 2018

Frankrig Loire

Ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin, der spiller som kælne strygere i munden. Læs mere
AOV.DK:
Gastromand:
BEDST I TEST
AOV.DK
Gastromand
BEDST I TEST
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Gedeost. Indisk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken.

Før 179,00

119,00kr./stk

Spar 35%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Les Adelins, Loire 2018

Frankrig Loire

Guldvinder ved verdensmesterskabet i Sauvignon Blanc! Sprød og frisk hvidvin med alt hvad man forventer af en Pouilly-Fumé. Læs mere
Fallstaff:
92 Point
Flaskehalsen:
Fallstaff
92 Point
Flaskehalsen
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Fransk landkøkken. Gedeost. Kammusling. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Stærk krydret mad.

Før 199,00

129,00kr./stk

Spar 18%

Menade, Nosso - Verdejo Natural, Rueda 2018

Spanien Castilla y León Rueda

Flot afbalanceret naturvin med duftnuancer af pære, ananas, hvide blomster og nyslået hø i. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Mager fisk. Ost. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.

Før 165,00

135,00kr./stk

Spar 29%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Premier Millésimé, Loire 2017

Frankrig Loire

Fænomenal Pouilly-Fumé fra øverste hylde med utrolig smagsrigdom. Læs mere
International Wine Challenge:
Guld
Winelab.dk:
International Wine Challenge
Guld
Winelab.dk
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Østers. Røget kød. Skaldyr. Sushi. Tapas.

Før 239,00

169,00kr./stk

Spar 33%

Maison Louis Jadot, Auxey-Duresses Blanc - Bourgogne, Côte de Beaune 2017

Frankrig Bourgogne Côte de Beaune

Fyldig, forfriskende og mineralsk vin, der viser Chardonnay-druen fra sin mest indbydende side. Læs mere
Flaskehalsen:
VinAvisen:
Flaskehalsen
VinAvisen
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Flødebaserede retter.

Før 299,00

199,00kr./stk

La Calenzana Pecorino Terre di Chieti 2018

Italien Abruzzo

Frugtrig og halvtør hvidvin med fine smagsnuancer af citrus, fersken og pære samt en frisk og behagelig frugtagtig smag. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Mager fisk. Skaldyr. Velkomst.

65,00kr./stk

Pléyades, Macabeo/Chardonnay, Campo de Borja 2018

Spanien Campo de Borja

Frisk og sprød vin med noter af citrus, annanas og nektarin. Læs mere
Drue
Macabeo & Chardonnay
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Vegetariske retter. Mad med citrus. Ost. Sushi. Tapas.

69,00kr./stk

Pardon My French Blanc, Côtes de Gascogne, PET flaske 2017

Frankrig Gascogne

I den elegante bouquet fornemmer man noter af hvide frugter som æbler, citrus og pære. Læs mere
Drue
35% Gros Manseng, 45% Colombard, 5% Sauvignon Blanc, 15% Ugni Blanc.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Skaldyr. Tapas. Vegetariske retter. Velkomst.

69,00kr./stk

Roccalanna, Pecorino, Terre di Chieti 2018

Italien Abruzzo

Aromatisk, fyldig halvtør hvidvin med imødekommende aromaer af hvid fersken og æble og en smag, der byder på fin fyldighed og frisk mineralitet. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Skaldyr. Tapas. Vegetariske retter. Velkomst.

69,00kr./stk

Chiàro di Lùna, Pinot Grigio/Catarratto, Sicilien 2017

Italien Sicilien

Aromatisk, fyldig halvtør vin med banan-og fersken-nuancer. Læs mere
Drue
Pinot Grigio & Catarratto.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Skaldyr. Mager fisk. Allround . Asparges. Vegetariske retter.

75,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.