Indkøbskurv
Kurven er tom

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2017

New Zealand Marlborough
Flot stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen. Læs mere

Concours Mondial du Sauvignon
2016
Guld
Wine Enthusiast
2015
Top 100
Wine Enthusiast
2015
93 Point
Vis flere

Flot stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen. Læs mere

Oplagt til:


Asiatisk mad


Fed fisk


Lyst fjerkræ


Ost


Skaldyr


Stærk krydret mad

265,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 265.00

Oplagt til:


Asiatisk mad


Fed fisk


Lyst fjerkræ


Ost


Skaldyr


Stærk krydret mad


Clos Henris mesterlige top-Sauvignon Blanc kommer fra druer høstet i Wairau Valley i Marlborough. Vinstokkene er økologisk dyrkede i stenholdig jord fra en gammel flodseng, hvilket sikrer vinens flintede mineralitet. Omkring 90% af vinen er gæret i rustfri ståltanke ved omkring 15-18 grader. De resterende 10% er lagret i brugte franske egefade. Efter gæringen lagrer vinen i otte måneder med sit bundfald, med omrøringer der sikrer afrundethed og mundfylde. Clos Henri, Sauvignon Blanc en ganske stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen.
En vin der årgang efter årgang kandiderer til titlen som New Zealands bedste Sauvignon Blanc. Og det kan vi i grunden godt forstå.
Info
Druer Sauvignon Blanc
Vinifikation 90% af vinen er gæret i rustfri ståltanke. 10% er lagret i brugte franske egefade. Efter gæringen lagrer vinen i otte måneder med sit bundfald
Dyrkning Økologisk
Område Marlborough
Type Hvidvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Lukning Skruelåg
Download Produktinfo
Varenr. 1019640
Producent
Clos Henri
Clos Henri Pionerånden og nysgerrigheden hos Henri Bourgeois, førte 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand i form af vingården Clos Henri. Skønt Marlborough er ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, er der også en lang række karakteristika og fællestræk, der har betydet, at de kunne trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013, men det unikke mikroklima, hvor f.eks. meldug er ikke eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne.