Indkøbskurv
Kurven er tom

Château de Fesles, Chenin Blanc, Loire 2017

Frankrig Loire
Frugtrig og forfriskende vin med en flot afstemt sødme og eksemplarisk kompleksitet. Et utrolig charmerende bekendtskab! Læs mere
Frugtrig og forfriskende vin med en flot afstemt sødme og eksemplarisk kompleksitet. Et utrolig charmerende bekendtskab! Læs mere

Oplagt til:


Fed fisk


Lyst fjerkræ


Nordisk køkken


Skaldyr

145,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 145.00

Oplagt til:


Fed fisk


Lyst fjerkræ


Nordisk køkken


Skaldyr


I 1980’ernes Danmark var det svært at komme udenom Anjou Blanc. De var nærmest her, der og allevegne, men forsvandt så af uforklarlige årsager, næsten med ét, fra vinhandlerenes hylder og restaurationers vinkort. Men smag er jo som bekendt både foranderlig og lunefuld, og nu er de Chenin Blanc-baserede vine atter ved at være ”a la mode” – af indlysende årsager. Dels har prisudviklingen på vinene fra Loire ikke været så aggressiv som i andre regioner og lande, dels fordrer det ny nordiske køkken vine med en vis portion forfriskende syre, som modspil til de delikate og ofte sarte retter. Og det kan denne Anjou Blanc fra Château de Fesles i hvert fald levere. Lidt som med de bedste tyske vine, går frugtsødme og syre her op i en højere enhed. Ganske enkelt.

Anjou Blanc fra Château de Fesles har lagret i en måned i 400 liter brugte fade, og efterfølgende lagret i seks måneder på sit bundfald, hvilket har bidraget til at den har en næsten glycerinagtig fedme og en noget nær eksemplarisk kompleksitet. I alle henseender er denne vin et charmerende bekendtskab, som vil kunne behage både fede fisk, lyst fjerkræ og den der sidder med et køligt, velskænket glas.
Læs hele beskrivelsen
Info
Druer Chenin Blanc
Vinifikation Blidt pres og gæring i temperaturkontrollerede ståltanke ved 18-20 C. 1 måned på 400 liter fade, efterfulgt af 6 måneder på sit bundfald.
Område Loire
Land Frankrig
Type Hvidvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1020045
Producent
Château de Fesles
Château de Fesles Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.