Henri Bourgeois enkeltmarksvin, La Chapelle des Augustins, er dyrket efter økologiske principper på en jordbund bestående af kalk- og flintestensholdig lerjord. Et fint græstæppe mellem rækkerne af vinstokke sikrer, at jorden er tilpas løs og modtagelig for nedbør. Også på denne enkeltmark udføres alt markarbejde med nænsom respekt for den unikke terrior, og et ønske om at bære typiciteten videre til forbrugeren. Druerne høstes og sorteres grundigt ved ankomsten til vineriet. Druerne presses blidt, og gærer i rustfri ståltanke ved 16-17 grader. 10% af mosten gærer dog i egefade, efterfulgt af 8-9 måneders lagring med sit bundfald inden aftapning.
Qua jordbundssammensætningen har La Chapelle des Augustins et lille snært af krudtrøg, som man normalvis forbinder med Pouilly-Fumé, men vinen byder også på en rank mineralitet og kompleksitet, modne citrusfrugter og en lang mundvandsfremkaldende syre. En fyldig Sancerre der snildt tåler op til syv års lagring fra høståret. Et gastronomisk serveringstip fra Bourgeois-familien, foruden de oplagte, er halve pærer, befriet for kærnehus, fyldt med Crottin de Chavignol gedeost, bagt 20 minutter i oven og efterfølgende serveret med friske valnødder.
Læs hele beskrivelsen
Qua jordbundssammensætningen har La Chapelle des Augustins et lille snært af krudtrøg, som man normalvis forbinder med Pouilly-Fumé, men vinen byder også på en rank mineralitet og kompleksitet, modne citrusfrugter og en lang mundvandsfremkaldende syre. En fyldig Sancerre der snildt tåler op til syv års lagring fra høståret. Et gastronomisk serveringstip fra Bourgeois-familien, foruden de oplagte, er halve pærer, befriet for kærnehus, fyldt med Crottin de Chavignol gedeost, bagt 20 minutter i oven og efterfølgende serveret med friske valnødder.
Info
Druer
Sauvignon Blanc
Vinifikation
Koldgæring i rustfri ståltanke, 10% dog i egefade, efterfulgt af 8-9 måneders lagring med sit bundfald.
Område
Loire
Land
Frankrig
Type
Hvidvin
Størrelse
75 cl
Alkohol
13,00 %
Lukning
Kork
Download
Produktinfo
Varenr.
1018638
Producent
Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.