Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne 2020
Spar 30%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne 2020

Frankrig Bourgogne
Elegant og sprød Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og forfriskende syre. Let og fyldig med den skønneste smag af æbler. En sand crowdpleaser, der er perfekt til fisk og skaldyr. Læs mere

VinAvisen
2018
VinAvisen
2017
Winelab.dk
2017
Vis flere

Elegant og sprød Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og forfriskende syre. Let og fyldig med den skønneste smag af æbler. En sand crowdpleaser, der er perfekt til fisk og skaldyr. Læs mere

Oplagt til:


Aperitif


Lyst fjerkræ


Mager fisk


Nordisk køkken


Ost


Skaldyr


Vegetariske retter

Før 169,00

119,00kr./stk

På lager
Køb for 499 kr. og opnå fri fragt
DKK 119.00

Oplagt til:


Aperitif


Lyst fjerkræ


Mager fisk


Nordisk køkken


Ost


Skaldyr


Vegetariske retter

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Elegant hvid Bourgogne

Ultraelegant, sprød og højt anmelderrost Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og en dejlig forfriskende syre. En exceptionel anmelder-favorit, der gennem årene er blevet overstrøet med stjerner og anmelderroser for sin forrygende smag.

Louis Jadot – ledestjernen fra Côte d’Or

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et absolut læskende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer.

Coteaux Bourguignons er en forholdsvis ny appellation i det hæderkronede Bourgogne, der rummer mange forskellige terroir og druesorter. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Louis Jadot udmærker sig især ved at have en vinproduktion, hvor der er så lidt menneskelig indblanding som muligt. Det hæderkronede vinhus har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Frisk, ukompliceret elegance

Coteaux Bourguignon præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

Perfekt til fisk, fjerkræ og lette oste

Coteaux Bourguignons Blanc er en sand crowdpleaser, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

 

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Flaskehalsen

Årgang 2018 "Louis Jadot er blandt de helt store navne i Bourgogne, og der findes da også et rigtig flot niveau i stort set alt, hvad huset skaber. Uanset om det er i den tunge prisklasse, eller om det er i de mere tilgængelige vine som her. Denne hvidvin har en dejlig friskhed i aromaen, mens smagen er mere dyb og intens og spiller mere på de fyldige noter end på finessen. Jeg er mere til de vine, der har en udpræget renhed og friskhed, hvor man for alvor kan mærke de små detaljer, men det koster ofte en smule mere, så til sin pris er dette helt fornuftigt."

VinAvisen

Årgang 2018 "Lækker hvidvin med en aromatisk druesmag og med noter af mandariner og fersken. Vinen er lavet på druen Chardonnay med et tilskud af Aligoté."

Livets Goda

90 Point Årgang 2017 "Tillader alle vinelskere at slå sig løs i vidunderlig bourgogne uden at brænde hul i tegnebogen…Det er bare om at fylde kælderen."

VinAvisen

Årgang 2017 "En elegant hvid Bourgogne, der er klassisk med sin duft af grønne druer, sin tørhed og fylde samt noter af druer og strejf af citrus. Nyd den til sommerens skaldyr og lyse fiskeretter - og servér den ikke køleskabskold. Når vinen er blot en anelse lunere, får man den fulde fornøjelse af dens fine aroma."

Winelab.dk

Årgang 2017 "Frisk og elegant frugt med æble, lidt gul blomme og et floralt strejf. Delikat og charmerende. Smagen er ligeledes balanceret med en afrundet syre og en frisk, fokuseret frugt. Pleasende, læskende og ukompliceret."

Gastromand

BEDST TIL PRISEN Årgang 2017 "Ikke meget næse udover et lille pift af hvide ferskener. Behagesyg og silkeblød mund med fin kerne af blid syre og sart frugt. Smukt ægteskab mellem chardonnay og aligoté til aldeles rimelig tilbudspris."

Flaskehalsen

Årgang 2017 "Chardonnay-druen er velkendt, mens Aligote er en knap så berømt druetype. Men sammenhængen mellem de to druetyper giver en ganske fin balance og et pænt show af elegance. På mange måder har jeg det sådan, at alle de fine Chablis’er og Sancerre-vine fra de fine franske distrikter bare kan komme an, for denne Bourgogne kan noget af det samme. Det er tørt og ungdommeligt på samme tid, mens der er plads til både fyldige frugtflader og syrlig friskhed. Det er superlækkert i prisklassen under 100."

Se flere anmeldelser
Info
Druer Ca. 60% Chardonnay og 40% Aligoté
Vinifikation Gæring og lagring i rustfri ståltanke
Område Bourgogne
Land Frankrig
Type Hvidvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 12,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1022616
Producent
Maison Louis Jadot
Maison Louis Jadot Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.