Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

New Zealandsk hvidvin


New Zealand er nok mest kendt for deres får og uforlignelige naturoplevelser. Men siden midten af 1980’erne har øgruppen også været en lysende stjerne på hvidvinens verdenskort på grund af deres ekstraordinære Sauvignon Blanc hvidvine. Den og de mange andre hvidvine fra New Zealand er fantastiske koldklima vine, der læner sig op af den europæiske stil. Se de mange spændende New Zealandske hvidvine her på siden og læs mere om hvidvin fra New Zealand efter produktoversigten.

Filtrer efter
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 50%

Stoney Range, Riesling, Waipara 2020

New Zealand Waipara Valley

Pragtfuld, indbydende og livlig Riesling. Læs mere
Wine Orbit Wine Review:
95 Point
Vinexpressen.dk:
Høj genkøbsfaktor
Wine Orbit Wine Review
95 Point
Vinexpressen.dk
Høj genkøbsfaktor
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Skaldyr.

Før 159,00

79,00kr./stk

Spar 50%

Stoney Range, Sauvignon Blanc, Waipara 2020

New Zealand Waipara Valley

Frisk, sprød og af enestående høj kvalitet med alt hvad en klassisk newzealandsk Sauvignon Blanc skal byde på. Læs mere
Flaskehalsen:
93 Point
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
93 Point
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Aperitif. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 159,00

79,00kr./stk

Sheep Dreams, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2020

New Zealand Marlborough

Anbefales som ledsager til grillet fisk, skaldyr, hvidt kød, gedeost og/eller til forretter. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Asparges. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Stærk krydret mad.

125,00kr./stk

Sherwood, Stratum - Pinot Gris, Waipara 2019

New Zealand Waipara Valley

Slank og sprød vin med noter af litchi, pærer, fersken og underliggende ristede toner. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr.

159,00kr./stk

Sherwood, Stratum - Sauvignon Blanc, Waipara 2020

New Zealand Waipara Valley

Utroligt lækker og klassisk koldklima-vin, der kræser for sanserne med fine stikkelsbærnoter, tropisk frugt og en super forfriskende frugtsyre. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Mager fisk. Skaldyr.

165,00kr./stk

Sherwood, Stratum - Chardonnay, Waipara 2020

New Zealand Waipara Valley

Fantastiske påmindelser af modne pærer, delikate krydderier og et strejf af eg i både duft og smag. Læs mere
Oldenburgs Vinguide:
17,5 Point
Oldenburgs Vinguide
17,5 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr.

165,00kr./stk

Sherwood, Stratum - Riesling, Waipara 2020

New Zealand Waipara Valley

Multianvendelig Riesling. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Skaldyr.

165,00kr./stk

Clos Henri, Petit Clos - Sauvignon Blanc, Marlborough 2019

New Zealand Marlborough

Fyldig, frugtfuld og elegant Sauvignon Blanc med stikkelsbær, citrusfrugt og grøn peber, holdt i perfekt balance af en flot syre og fine underliggende kridt- og flintenoter. Læs mere
James Suckling:
92 Point
James Suckling
92 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Stærk krydret mad. Sushi. Vegetariske retter.

169,00kr./stk

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

New Zealand Marlborough

Flot stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Fed fisk. Lyst fjerkræ. Ost. Skaldyr. Stærk krydret mad.

275,00kr./stk

Cloudy Bay, Sauvignon Blanc, Marlborough 2020

New Zealand Marlborough

Ikonisk vin med intenst udtryk af stikkelsbær, mandariner og ananas - en absolut højaromatisk vin med ekstrem power og saftighed. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Asiatisk mad. Gedeost. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Østers. Sushi.

299,00kr./stk


New Zealand ligger nogenlunde halvvejs mellem Ækvator og Sydpolen, omgivet af vand på alle sider og med Australien som nærmeste nabo omkring 1.600 kilometer mod nordvest. Det gør de vinstokke, som gror på de to øer til verdens mest sydlige – og i øvrigt dem, der ser sollyset først hver dag, fordi øerne ligger tæt på den såkaldte datolinje.

New Zealand hører til den nye, oversøiske vinverden. Her har der været dyrket vin siden vinpionerer plantede de første vinstokke i midten af 1800-tallet. Dyrkningen kom dog først for alvor op på et mere seriøst plan i starten 1970’erne. Men det var ikke før midt i 1980’erne, at den legendariske Cloudy Bay hvidvin skabt på Sauvignon Blanc-druer, for alvor fik verden til at få øjnene op for New Zealandsk hvidvin.

Hvidvine fra Marlborough

Siden er det gået stærkt og især på den nordligste spids af sydøen, er der blomstret en stor produktion af hvidvine op. Området hedder Marlborough og det er landets flagskib inden for hvidvine. Sauvignon Blanc-druen er den mest udbredte her. Men også andre grønne druer som Chardonnay, Pinot Gris og Riesling ses tit på vinmarkerne i området.

Men selv om syd for os nordboere normalt er ensbetydende med varme, er det lige stik modsat på den sydlige halvkugle. Marlborough ligger lige ud til havet i et køligt klima med meget sol og meget lidt regn. Det gør det perfekt til hvidvinsdruer, der jo helst skal pines en lille smule, for at de yder deres mest optimale.

Derfor bliver vinene herfra meget aromatiske, sprøde og friske med lidt blomstrede smags- og duftnuancer med et strejf af passionsfrugt, lime, tomatstilk og grapefrugt.

Det opleves tydeligt i den kendte hvidvin 3 Wooly Sheep, der med navnet bringer de får på banen, som New Zealand er så kendte for. Det er en helt klassisk Sauvignon Blanc hvidvin og er i dag en vores mest populære hvidvine.

En af vores tætte samarbejdspartnere på New Zealand holder netop til i Marlborough-distriktet. Det drejer sig om Clos Henri, som er den franske Bourgeois-families tilstedeværelse længst mod syd. Marlborough minder på mange måder om familiens franske hjemegn i Sancerre. Det har været en stor fordel, da familien så har kunnet trække på deres store erfaring fra Loire-dalen med at dyrke netop Sauvignon Blanc og rødvinsdruen Pinot Noir.

Hvidvine fra Waipara Valley

Længere mod syd på sydøen, og altså endnu køligere end i Marborough, finder vi Waipara Valley. Den ligger lige nord for Christchurch, som er sydøens største by. I Waipara Valley ligger Sherwood Estate, som er en af regionens ældste vingårde. Den blev startet af ægteparret Dayne og Jill Sherwood i 1987 og er en af vores andre samarbejdspartnere på de sydligste vinøer i verden.

Parret dyrker både Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay og Pinot Gris på deres marker, ligesom de producerer gode rødvine på Pinot Noir-druen. Hvidvinene er af enestående høj kvalitet med en velafstemt frugt, dejlig friskhed og en perfekt syrebalance.

Hvidvine fra nordøen

Også på nordøen dyrkes der både blå og grønne druer. Her finder vi bl.a. Hawke’s Bay, der er stor på Chardonnay-vine. Generelt er Chardonnay mest udbredt på nordøen, hvor klimaet bliver varmere og varmere, jo længere op mod Ækvator vi kommer.

Chardonnay-vine fra New Zealand udmærker sig ved at være mere citrusagtige i smagen med et strejf af tropiske frugter, sprød syre og nuancer af eg, varm karamel og vanilje i aromaen.

Find dit favorithvidvin fra New Zealand

Vil du have et godt alternativ til de store franske, italienske og tyske hvidvine, skal du vende blikket mod New Zealand. For selv om mange af hvidvinene er skabt efter den nordeuropæiske tradition, tilfører øernes unikke klima og jordbund nogle helt nye dimensioner til smagen af de velkendte druer.

Køber du for mere end 500 kroner på samme ordre hos os, giver vi fragten gratis. Tjek også vores blog, hvor vi besvarer de mest almindelige spørgsmål om vin, ligesom vi præsenterer nyheder fra både vores egen og vinens fantastiske verden.

Gå heller ikke glip af de mange arrangementer og prøvesmagninger. Se hvilke arrangementer vi har på vej på vores oversigt over vinsmagninger. Måske kan du være så heldig, at der snart er vinsmagning med spændende hvidvine fra New Zealand.