Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Terroir al Limit, Terroir Històric Blanc, Priorat 2018

Spanien Priorat Priorat
Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. Læs mere

Gastro
2018
94 Point
Parkers Wine Advocate
2018
92 Point
Vinexpressen.dk
2018
Ugens vinhit
Vis flere

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. Læs mere

249,00kr./stk

14 på lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 249.00

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.
75% hvid Grenache og 25% Macabeo fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa.

Kort kontakt med drueskindet, der er med til at give vinen sit fantastiske gyldne præg i glasset. Udelukkende gæret og lagret i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning.

Kompleks aroma præget af urter, hvide blomster, te, søde krydderier og gule citrusfrugter.

Smagen har stor struktur og er yderst kompleks og dyb. Pakket med bl.a. urter, pærer, melon, mandler, grøn te og kanel i eftersmagen.

I sandhed en vin, der viser området og folkene bag vinen, mere end bare de druer, den er fremstillet på.

“The 2018 Terroir Históric Blanc is a constant blend of 75% Garnacha Blanca and 25% Macabeo fermented with some skin contact that gives it a golden color, a nose of quince and peach kernel and a fine tannic sensation on the palate. It has lots of herbs and spices and feels a little lighter (the skin contact has been reduced) with good freshness; it's powerful yet light on its feet and very tasty. 92/100” – The Wine Advocate

”Hønen eller ægget. Var det Terroir al Limits Dominic Huber, der skabte trenden med friskhed, stilkkrydning og højdemeter, eller var der gang i et generelt skifte, som Huber blot fulgte? Jeg ved det ikke, men Huber har under alle omstændigheder flyttet højdegrænser til det ekstreme. Nogle siger endda, at han er gået for vidt i sin søgen efter coolness i det solbagte område. Hans Les Manyes fortæller næsten Rayas’k om garnache. 2018 Historic Blanco…. Her er det garnache blanca med macabeo med skindkontakt og lagring i betonæg. Fennikel, citronskal, laurbærblade, abrikoser… på tungen er den tannisk, frisk, raspende, fed og chokerende frisk. 94/100” – Rene Langdahl, Gastro
Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Gastro

94 Point Årgang 2018 ”Hønen eller ægget. Var det Terroir al Limits Dominic Huber, der skabte trenden med friskhed, stilkkrydning og højdemeter, eller var der gang i et generelt skifte, som Huber blot fulgte? Jeg ved det ikke, men Huber har under alle omstændigheder flyttet højdegrænser til det ekstreme. Nogle siger endda, at han er gået for vidt i sin søgen efter coolness i det solbagte område. Hans Les Manyes fortæller næsten Rayas’k om garnache. 2018 Historic Blanco…. Her er det garnache blanca med macabeo med skindkontakt og lagring i betonæg. Fennikel, citronskal, laurbærblade, abrikoser… på tungen er den tannisk, frisk, raspende, fed og chokerende frisk."

Parkers Wine Advocate

92 Point Årgang 2018 “The 2018 Terroir Históric Blanc is a constant blend of 75% Garnacha Blanca and 25% Macabeo fermented with some skin contact that gives it a golden color, a nose of quince and peach kernel and a fine tannic sensation on the palate. It has lots of herbs and spices and feels a little lighter (the skin contact has been reduced) with good freshness; it's powerful yet light on its feet and very tasty."

Vinexpressen.dk

Ugens vinhit Årgang 2018 "Ugens vinhit er en vidunderlig og lavsulfiteret hvidvin fra Terroir al Limit i Priorat. Den er lavet i et samarbejde mellem Dominik Huber og Esben Sadie (Sydafrikas helt store stjerne). Stilen er relativt kølig og elegant for det varme Priorat, og der er hverken foretaget klaring eller filtrering ved aftapapning. Nogen har kaldt Terroir al Limit for kultproducent, og jeg må nok give dem ret. Ultimativt lækker spansk hvidvin, hvor man i næsen finder indslag af kridt, citrus, solmodne gule blommer og en bagkant af hasselnødder, rugbrød, strejf af gær og lidt stødt æble på den fede måde. Ditto i smagen, der er blød og cremet med en enorm intensitet og tilpas fylde, der flankeres af en top tunet syre og en lille saltet mineraltet. Ugens vinhit. Vox det er godt!"

Se flere anmeldelser
Info
Druer 75% hvid Grenache og 25% Macabeo
Vinifikation Kort kontakt med drueskindet, der er med til at give vinen sit fantastiske gyldne præg i glasset. Udelukkende gæret og lagret i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning.
Distrikt Priorat
Område Priorat
Land Spanien
Type Hvidvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1022038
Producent
Terroir al Limit
Terroir al Limit Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.