Indkøbskurv
Kurven er tom

Bibo Runge, Riesling - Trocken, Kleiner Revoluzzer, Rheingau 2017

Tyskland Rheingau
Krystalklar vin med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en livgivende syre. Læs mere
Krystalklar vin med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en livgivende syre. Læs mere

Oplagt til:


Gris


Mager fisk


Østers


Sushi


Vegetariske retter

205,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 205.00

Oplagt til:


Gris


Mager fisk


Østers


Sushi


Vegetariske retter

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Riesling Trocken er en flot introduktion til det passionsdrevne vinhus Bibo Runge. Vinhuset har gennem sit mangeårige engagement i og omkring Rheingau et solidt netværk, og dermed adgang til en lang række bønder, der kan forsyne med Riesling-druer af prima kvalitet.

Elegant og udadvendt hvidvin

Druerne til denne vin kommer primært fra marker høstet på Rhinens nordlige bred, mellem Rüdesheim og Eltville. Ved ankomsten til vingården macererer druerne i cirka 14 timer, inden de presses nænsomt i den traditionelle kurvepresse. Herefter gærer og lagrer vinen i store egefade. Bibo Runges Rheingau Riesling Trocken er krystalklar med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en nærmest kirurgisk præcis, livgivende og mundvandsfremkaldende syre.

En imødekommende og elegant hvidvin, der byder på Riesling-druens mest indbydende karakteristika med ren frugt og retningsgivende syre. Vinen er en oplagt ledsager til sushi og andet godt fra havet, men vil også være en udmærket terrassevin.

Læs hele beskrivelsen
Info
Druer Riesling
Vinifikation 14 timers maceration efterfulgt af kurvepres og gæring i store egefade.
Område Rheingau
Land Tyskland
Type Hvidvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 11,50 %
Lukning Skruelåg
Download Produktinfo
Varenr. 1020884
Producent
Bibo Runge
Bibo Runge Det, der fra den spæde start i 2013, har været firmaet mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen. Det er ifølge Walter Bibo og Markus Bonsels den vej, store og komplekse vine bliver til.