Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Bourgogne X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 34%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne 2018

Frankrig Bourgogne

Elegant og sprød Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og forfriskende syre. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
Ca. 60% Chardonnay og 40% Aligoté
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 30%

Colin Barollet, Chablis, Bourgogne 2019

Frankrig Bourgogne Chablis

Læskende, slank Chardonnay med den umiskendelige kalkholdige mineralitet, som hvidvine fra det ikoniske område er så kendt for. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 165,00

115,00kr./stk

Spar 30%

Maison Louis Jadot, Mâcon Lugny - Domaine du Bouchet, Bourgogne, Mâconnais 2018

Frankrig Bourgogne Mâconnais

Mâcon Lugny er en charmerende Chardonnay i en stil, der er både frisk, rund og cremet. Læs mere
Vinbladet:
94 Point
Vinbladet
94 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 169,00

119,00kr./stk

Mængdepris

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais 2019

Frankrig Bourgogne Mâconnais

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med skøn frugtig og floral næse. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Fed fisk. Lyst fjerkræ. Østers. Skaldyr.
Pris ved 6 stk

119,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
Spar 33%

Maison Louis Jadot, Auxey-Duresses Blanc - Bourgogne, Côte de Beaune 2018

Frankrig Bourgogne Côte de Beaune

Fyldig, forfriskende og mineralsk vin, der viser Chardonnay-druen fra sin mest indbydende side. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Flødebaserede retter.

Før 299,00

199,00kr./stk

Mængdepris

Maison Albert Sounit, Rully Blanc 1. Cru - La Pucelle, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2018

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Smuk, kompleks vin med god sprød syre og dejlige, lang eftersmag. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Foie Gras. Gedeost. Lyst fjerkræ. Skaldyr.
Pris ved 6 stk

329,00kr./stk

Spar i alt 300,00 kr.
Se flere priser

Maison Louis Jadot, Bourgogne Aligoté, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2018

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Stilsikker og sprød hvidvin fra eksklusive Louis Jadot med friske noter af citrus og grønne æbler. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gedeost. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Skaldyr.

149,00kr./stk

Maison Albert Sounit, Bourgogne Aligoté - Vieilles Vignes, Bourgogne 2019

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Flot vin med Aligoté-druens friske blomsterrige karakter og fine, ranke syre lavet på 70 år gamle vinstokke. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fransk landkøkken. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Skaldyr.

159,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne 2017

Frankrig Bourgogne

Elegant og afstemt vin med fin frugt, friskhed og flot struktur. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Sushi. Østers.

175,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne 2018

Frankrig Bourgogne

Elegant og afstemt vin med fin frugt, friskhed og flot struktur. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Østers. Skaldyr. Sushi.

175,00kr./stk

Domaine Bernollin, Bourgogne Blanc - Sous la Roche, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2018

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Smuk, lysgylden vin med blomsterrig bouquet, mineralske toner og en fin sprød syre. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Østers. Skaldyr.

185,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Petit Chablis, Bourgogne, Chablis 2018

Frankrig Bourgogne Chablis

Ligefrem, indbydende og harmonisk vin med en flot og stringent mineralitet, der gør vinen til et perfekt match til al slags fisk og skaldyr. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Østers. Sushi.

195,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Bouzeron, Bourgogne, Côtes Chalonnaise 2017

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Imødekommende, velstruktureret og ganske forfriskende. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Fransk landkøkken. Røget kød.

195,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Saint-Véran - Chapelle aux Loups, Bourgogne, Mâconnais 2018

Frankrig Bourgogne Mâconnais

Tør, utrolig delikat og ungdommelig, bleg og lys med et pikant grønligt skær. Læs mere
Vinbladet:
92 Point
Vinbladet
92 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Fed fisk. Mad med citrus. Østers. Skaldyr.

199,00kr./stk

Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru - Les Coères, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2017

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Klassisk Bourgogne som på fornem vis udtrykker finesse og elegance. Læs mere
Din Vin Guide:
91 Point
Din Vin Guide
91 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Kammusling. Østers. Skaldyr.

219,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Chablis, Bourgogne, Chablis 2018

Frankrig Bourgogne Chablis

Chablis i smuk, lys, lidt gylden forklædning. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Østers. Sushi.

239,00kr./stk

Maison Louis Jadot, Chablis - Cellier du Valvan, Bourgogne, Chablis 2019

Frankrig Bourgogne Chablis

Smuk, delikat og ultraelegant Chablis i lys, gylden forklædning. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Østers. Sushi.

239,00kr./stk

Maison Albert Sounit, Rully Blanc - La Bergerie, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2017

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Smuk vin med utrolig delikat bouquet af hvide blomster og sart fersken. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Fransk landkøkken. Kammusling. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter.

289,00kr./stk

Maison Albert Sounit, Rully Blanc - La Bergerie, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2018

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Smuk vin med utrolig delikat bouquet af hvide blomster og sart fersken. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Fransk landkøkken. Kammusling. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter.

289,00kr./stk

Maison Albert Sounit, Rully Blanc - Les Saint-Jacques, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2018

Frankrig Bourgogne Côte Chalonnaise

Sprød, struktureret og frugtrig med delikat og let mineralske duftnoter af flint og vanille. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Fransk landkøkken. Lyst fjerkræ. Skaldyr.

294,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.