Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Loire X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 48%

Henri Bourgeois, Esprit de Bourgeois - Blanc, Loire 2020

Frankrig Loire

Yndefuldt åbningsnummer fra Henri Bourgeois. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 145,00

75,00kr./stk

Spar 41%

Henri Bourgeois, Le Grand Bourgeois, Vin de Pays du Val de Loire 2020

Frankrig Loire

Dugfrisk hvidvin med en livlig karakter. Læs mere
Flaskehalsen:
94 Point
Flaskehalsen
94 Point
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Gedeost. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad.

Før 169,00

99,00kr./stk

Spar 37%

Henri Bourgeois, Haute Victoire - Quincy, Loire 2020

Frankrig Loire

Ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin, der spiller som kælne strygere i munden. Læs mere
Gastromand:
Bedst i test
Gastromand:
Gastromand
Bedst i test
Gastromand
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Gedeost. Indisk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken.

Før 189,00

119,00kr./stk

Spar 35%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Les Adelins, Loire 2020

Frankrig Loire

Sprød og frisk hvidvin med alt hvad man forventer af en Pouilly-Fumé. Læs mere
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Fransk landkøkken. Gedeost. Kammusling. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Stærk krydret mad.

Før 199,00

129,00kr./stk

Spar 33%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Premier Millésimé, Loire 2020

Frankrig Loire

Fænomenal Pouilly-Fumé fra øverste hylde med utrolig smagsrigdom. Læs mere
Vinexpressen.dk:
90 Point
VinAvisen:
Vinexpressen.dk
90 Point
VinAvisen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Østers. Røget kød. Skaldyr. Sushi. Tapas.

Før 239,00

159,00kr./stk

Mængdepris

Henri Bourgeois, Sancerre - Jadis, Loire 2017

Frankrig Loire

Aromatisk og koncentreret vin. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

329,00kr./stk

Spar i alt 420,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Henri Bourgeois, Sancerre - Etienne Henri, Loire 2016

Frankrig Loire

Delikat, velbalanceret vin med udtalte fadnoter, elementer af modne, eksotiske frugter, citrus, krydderier og vanille, holdt i stramme tøjler af en rank og mundvandsfremkaldende syre. Læs mere
Wine Enthusiast:
94 Point
Din Vin Guide:
95 Point
Wine Enthusiast
94 Point
Din Vin Guide
95 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

339,00kr./stk

Spar i alt 720,00 kr.
Se flere priser

Pierre Brévin, Vouvray Sec, Loire 2020

Frankrig Loire

Stilren Vouvray, der viser druen fra sin harmoniske side: medium tør med indbydende aromaer af honning, blomsterduft og lækkert krydret præg. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Flødebaserede retter. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Sushi.

119,00kr./stk

Château de Fesles, Chenin Sec, La Chapelle, Vieilles Vignes, Loire 2017

Frankrig Loire

Frugtrig og forfriskende vin med en flot afstemt sødme og eksemplarisk kompleksitet. Læs mere
Jyllands-Posten:
92 Point
Jyllands-Posten
92 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Skaldyr.

149,00kr./stk

Bonnet-Huteau, Muscadet sur Lie - Les Gautronnières, Loire 2020

Frankrig Loire

Relativt kraftfuld og mineralsk Muscadet. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Nordisk køkken. Østers. Skaldyr. Sushi. Mad med citrus. Mager fisk.

149,00kr./stk

Henri Bourgeois, Menetou Salon Blanc - Le Prieuré des Aublats, Loire 2020

Frankrig Loire

Frisk, frugtrig og mineralsk vin med antydninger af citrus, hvide blomster, og en lille snert af moskus, peber og mentol. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Mad med citrus. Mager fisk. Østers. Skaldyr. Sushi.

189,00kr./stk

Jean Pabiot, Pouilly-Fumé - Fines Caillottes, Loire 2020

Frankrig Loire

Smuk, fyldig og halvtør Pouilly-Fumé med toner af fersken, mango og abrikos. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mager fisk. Stærk krydret mad. Vegetariske retter.

199,00kr./stk

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé - En Travertin, Loire 2020

Frankrig Loire

Fyldig Pouilly-Fumé noter af med citrusfrugter og hvide blomster. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gedeost. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Nordisk køkken. Østers. Skaldyr.

249,00kr./stk

Henri Bourgeois, Sancerre - Organic Pure, Loire 2020

Frankrig Loire

Denne harmoniske vin er et af de reneste udtryk for Sancerre-vinens delikate stil og væsen med en fin læskende mineralitet og en forfriskende syre. Læs mere
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad. Sushi.

269,00kr./stk

Henri Bourgeois, Sancerre - La Chapelle Augustins, Loire 2018

Frankrig Loire

Smuk vin, der byder på rank mineralitet og kompleksitet, et lille snert af krudtrøg, modne citrusfrugter og en lang mundvandsfremkaldende syre. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

299,00kr./stk

Henri Bourgeois, Sancerre - Le MD de Bourgeois, Loire 2019

Frankrig Loire

Koncentreret og velafbalanceret Sancerre med eksotiske påmindelser, fra nogle af områdets fineste markparceller. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
94 Point
Parkers Wine Advocate
94 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

299,00kr./stk

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé - La Demoiselle, Loire 2017

Frankrig Loire

Smuk vin med sjælden rigdom og kompleksitet. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
92 Point
Parkers Wine Advocate
92 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Skaldyr. Sushi.

319,00kr./stk

Henri Bourgeois, Sancerre - D'Antan, Loire 2018

Frankrig Loire

Koncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi.

435,00kr./stk

Jean Pabiot, Sancerre - La Merisière, Loire 2020

Frankrig Loire

Flot, tør, frisk og fyldig med fine nuancer af pære og grønne æbler. Læs mere
Concours des Feminalise a Beaune:
Guld
Concours Mondial du Sauvignon :
Sølv
Concours des Feminalise a Beaune
Guld
Concours Mondial du Sauvignon
Sølv
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Stærk krydret mad.

209,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.