Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Frankrig X
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 40%

De Laumont, Chardonnay, Gascogne 2020

Frankrig Gascogne Vin de Pays d'Oc

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

Før 99,00

59,00kr./stk

Mængdepris

La Campagne, Sauvignon Blanc, Gascogne 2020

Frankrig Gascogne Vin de Pays d'Oc

Karakterfuld, aromatisk, pivfrisk og sprød. Læs mere
Drue
Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Indisk mad. Mad med citrus. Skaldyr. Stærk krydret mad. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

59,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
Spar 34%

Uva Non Grata - Gros Manseng 2020

Frankrig Rhône Syd Rhône Syd

Aromatisk, letløbende og sprød. Læs mere
IWSC:
Bronze
Vivino.com:
4.0 Stjerner
IWSC
Bronze
Vivino.com
4.0 Stjerner
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Indisk mad. Mager fisk. Østers. Stærk krydret mad.

Før 89,00

59,00kr./stk

Spar 35%

Maison Barboulot, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc 2020

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Forførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Ost. Skaldyr.

Før 99,00

64,00kr./stk

Spar 48%

Henri Bourgeois, Esprit de Bourgeois - Blanc, Loire 2020

Frankrig Loire

Yndefuldt åbningsnummer fra Henri Bourgeois. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 145,00

75,00kr./stk

Spar 36%

Clos Saint-Jacques, Pinot Gris, Alsace 2020

Frankrig Alsace

Ærkeklassisk Pinot Gris, der byder på de druetypiske noter af tørrede frugter, honning og trøffel. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Kalv. Lyst fjerkræ.

Før 149,00

95,00kr./stk

Mængdepris

Clos Saint-Jacques, Riesling, Alsace 2020

Frankrig Alsace

Imponerende og spændstig Riesling, der med utrolig balance viser, hvad druen kan i Alsace. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

95,00kr./stk

Spar i alt 324,00 kr.
Se flere priser
Spar 41%

Henri Bourgeois, Le Grand Bourgeois, Vin de Pays du Val de Loire 2020

Frankrig Loire

Dugfrisk hvidvin med en livlig karakter. Læs mere
Flaskehalsen:
94 Point
Flaskehalsen
94 Point
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Gedeost. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad.

Før 169,00

99,00kr./stk

Spar 16%

Famille Hugel, Gentil, Alsace 2019

Frankrig Alsace

Elegant, harmonisk og tør hvidvin med frugtbouquet af ferskner og citrus og en dejlig forfriskende smag. Læs mere
Drue
Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris, Riesling, Sylvaner & Pinot Blanc.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Fed fisk. Kalv. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Skaldyr. Sushi.

Før 125,00

105,00kr./stk

Spar 37%

Henri Bourgeois, Haute Victoire - Quincy, Loire 2020

Frankrig Loire

Ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin, der spiller som kælne strygere i munden. Læs mere
Gastromand:
Bedst i test
Gastromand:
Gastromand
Bedst i test
Gastromand
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Gedeost. Indisk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken.

Før 189,00

119,00kr./stk

Spar 30%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc, Bourgogne 2020

Frankrig Bourgogne

Elegant og sprød Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og forfriskende syre. Læs mere
Drue
Ca. 60% Chardonnay og 40% Aligoté
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 169,00

119,00kr./stk

Spar 30%

Maison Louis Jadot, Bourgogne Chardonnay - Les Remparts, Bourgogne 2018

Frankrig Bourgogne

Elegant og pragtfuldt afstemt Chardonnay i begrænset parti. Læs mere
Flaskehalsen:
90 Point
Flaskehalsen
90 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Østers. Skaldyr. Sushi.

Før 185,00

129,00kr./stk

Spar 35%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Les Adelins, Loire 2020

Frankrig Loire

Sprød og frisk hvidvin med alt hvad man forventer af en Pouilly-Fumé. Læs mere
Drue
100% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Fransk landkøkken. Gedeost. Kammusling. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Ost. Stærk krydret mad.

Før 199,00

129,00kr./stk

Spar 32%

Maison Louis Jadot, Mâcon Lugny - Domaine du Bouchet, Bourgogne, Mâconnais 2020

Frankrig Bourgogne Mâconnais

Mâcon Lugny er en charmerende Chardonnay i en stil, der er både frisk, rund og cremet. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 189,00

129,00kr./stk

Spar 11%

Famille Hugel, Gewürztraminer - Classic, Alsace 2018

Frankrig Alsace

Fantastisk velduftende af friskklippede roser og med en indsmigrende blød og forfriskende tør smag. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Fed fisk. Nordisk køkken. Ost. Stærk krydret mad. Sushi.

Før 175,00

155,00kr./stk

Spar 33%

Domaine Bouchié Chatellier, Pouilly-Fumé, Premier Millésimé, Loire 2020

Frankrig Loire

Fænomenal Pouilly-Fumé fra øverste hylde med utrolig smagsrigdom. Læs mere
Vinexpressen.dk:
90 Point
VinAvisen:
Vinexpressen.dk
90 Point
VinAvisen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost. Østers. Røget kød. Skaldyr. Sushi. Tapas.

Før 239,00

159,00kr./stk

Spar 32%

Maison Louis Jadot, Chablis - Chapelle aux Loups, Bourgogne, Chablis 2020

Frankrig Bourgogne Chablis

Slank og sprød Chablis med kølig mineralitet og flotte noter af både citrus og grønne æbler. Læs mere
Gastromand:
Flaskehalsen:
94 Point
Flaskehalsen
94 Point
Drue
100% Chardonnay
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Kammusling. Mad med citrus. Mager fisk. Ost. Østers. Sushi. Tapas.

Før 249,00

169,00kr./stk

Spar 33%

Maison Louis Jadot, Chorey-les-Beaune Blanc - Bourgogne, Côte de Beaune 2019

Frankrig Bourgogne Côte de Beaune

Rank, elegant og mineralsk vin, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende smag og et pikant strejf af hasselnødder. Læs mere
Vinexpressen.dk:
91-92 Point
Vinexpressen.dk
91-92 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Gedeost. Mager fisk. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

Før 299,00

199,00kr./stk

Mængdepris

Henri Bourgeois, Sancerre - Jadis, Loire 2017

Frankrig Loire

Aromatisk og koncentreret vin. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Ost. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

329,00kr./stk

Spar i alt 420,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Famille Hugel, Pinot Gris - Grossi Laüe, Alsace 2011

Frankrig Alsace

Dyb og koncentreret, med mange smagsmæssige lag og indtryk, foruden en ganske lang finish. Læs mere
Wine Enthusiast:
95 Point
James Suckling:
94 Point
Wine Enthusiast
95 Point
James Suckling
94 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Ost. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Sushi. Asiatisk mad. Nordisk køkken.
Pris ved 6 stk

339,00kr./stk

Spar i alt 180,00 kr.
Se flere priser


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.