Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Italien X
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 50%

Umberto Cesari, Ca' Grande - Bianco, Emilia Romagna 2019

Italien Emilia-Romagna

Lækker halvtør hvidvin fra norditaliensk mesterproducent. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
40% Trebbiano, 30% Chardonnay og 40% Sauvignon Blanc
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Mager fisk. Skaldyr. Sushi.

Før 129,00

64,00kr./stk

Spar 35%

La Calenzana Pecorino Terre di Chieti NV

Italien Abruzzo

Frugtrig og halvtør hvidvin med fine smagsnuancer af citrus, fersken og pære samt en frisk og behagelig frugtagtig smag. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Mager fisk. Skaldyr. Velkomst.

Før 75,00

49,00kr./stk

Spar 44%

Purato, Catarratto/Pinot Grigio, Sicilien 2019

Italien Sicilien

Dejlig aromatisk vin med god fylde. Læs mere
Drue
Catarratto & Pinot Grigio
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

Før 99,00

55,00kr./stk

Chiàro di Lùna, Pinot Grigio/Catarratto, Sicilien 2019

Italien Sicilien

Aromatisk, fyldig halvtør vin med banan-og fersken-nuancer. Læs mere
Drue
Pinot Grigio & Catarratto.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Asparges. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

79,00kr./stk

Tebaldo, Bianco, Puglien 2018

Italien Apulien

Frisk, fyldig og aromatisk. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter. Velkomst.

85,00kr./stk

Fedele, Bianco, Sicilien 2018

Italien Sicilien

Skøn økologisk vin, der byder på intense aromaer af citrus og tropisk frugtsmag. Læs mere
Gilbert & Gailard:
Guld
Gilbert & Gailard
Guld
Drue
Catarratto, Inzolia og Grecanico
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Aperitif. Ost. Skaldyr. Sushi. Tapas.

89,00kr./stk

Spar 34%

Pighin, Friuli Grave - Pinot Grigio, Friuli 2019

Italien Friuli

Sprød, lys, ren Pinot Grigio, der er generøs og meget anvendelig. Læs mere
Luca Maroni:
90 Point
Luca Maroni
90 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk.

Før 135,00

89,00kr./stk

Roccalanna, Pecorino, Terre di Chieti 2020

Italien Abruzzo

Aromatisk, fyldig halvtør hvidvin med imødekommende aromaer af hvid fersken og æble og en smag, der byder på fin fyldighed og frisk mineralitet. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Skaldyr. Tapas. Vegetariske retter. Velkomst.

89,00kr./stk

Spar 30%

Masseria Surani, Arthemis - Fiano, Puglien 2018

Italien Apulien

Skøn aromatisk hvidvin fra Italiens hæl, Puglien, med medium fylde og æbler, hasselnød og lime i smagen. Læs mere
Drue
90 % Fiano & 10 % Chardonnay.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

Før 135,00

95,00kr./stk

Le Vele, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche 2019

Italien Marche

Tør, aromatisk, men også let bitter vin (nøddeagtig) - en vin der ligger over gennemsnittet af Verdicchio dei Castelli. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Mager fisk. Sushi.

95,00kr./stk

Pemo, Pecorino, Abruzzo 2019

Italien Abruzzo

Tør og frugtrig vin med pæn fylde og dejlige noter af citrus- og tropiske frugter. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Skaldyr.

95,00kr./stk

Spar 43%

Mazzei, Zisola - Azisa, Sicilien 2017

Italien Sicilien

Smuk, frisk, mineralsk og aromatisk hvidvin med en tør, fyldig smag. Læs mere
Drue
50% Grillo & 50% Catarratto
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Skaldyr. Vegetariske retter. Velkomst.

Før 175,00

99,00kr./stk

Tommasi, Le Volpare - Soave Classico, Veneto 2019

Italien Veneto

Frisk, tør og sprød vin med god pirrende aroma og karakter af tropiske frugter fra Tommasi-familiens vinmark Le Volpare. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Mager fisk. Sushi.

105,00kr./stk

Feudo di Santa Tresa, Rina Ianca - Grillo/Viognier, Sicilien 2019

Italien Sicilien

Elegant, let vin skabt efter økologiske principper. Læs mere
Drue
Grillo & Viognier
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Italiensk mad. Mager fisk. Stærk krydret mad. Sushi.

109,00kr./stk

Tommasi, Bosco del Gal Custoza, Veneto 2019

Italien Veneto

Delikat, tør og aromatisk vin med en flot sprød finish. Læs mere
Drue
Trebbiano Veronese, Garganega, Malvaisia og Cortese
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Skaldyr. Sushi. Trøffel. Vegetariske retter. Aperitif. Lyst fjerkræ.

115,00kr./stk

Spar 48%

Nals Margreid, Sauvignon - Mantele, Alto Adige 2014

Italien Alto Adige

Klassisk Sauvignon-bouquet, der leder tankerne hen mod en god Sancerre med grapefrugt, hyldeblomst og en anelse peber. Læs mere
Bibenda d'Italia:
5 Druer
Bibenda d'Italia
5 Druer
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mager fisk. Asparges. Aperitif.

Før 249,00

129,00kr./stk

Spar 32%

Anselmi, Capitel Foscarino, Veneto 2018

Italien Veneto

Blød og cremet vin med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Læs mere
Drue
90% Garganega og 10% Chardonnay.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Ost.

Før 189,00

129,00kr./stk

Tommasi, Vigneto le Rosse - Pinot Grigio, Veneto 2019

Italien Veneto

Fyldig hvidvin med fine noter af grønt æble, citrus og tropiske frugter i bouqueten og en ren, frisk og sprød eftersmag. Læs mere
Drue
95 % Pinot Grigio & 5 % Incrocio Manzoni
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad. Vegetariske retter.

129,00kr./stk

Tommasi, Appassimento Bianco - Adorato, Veneto 2019

Italien Veneto

Mellemfyldig hvidvin med indbydende duft af krydrede, tropiske frugter og honning og en sprød og fin eftersmag med lidt mandelpræg. Læs mere
Drue
Garganega & Chardonnay.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Ost. Sushi. Velkomst.

129,00kr./stk

Umberto Cesari, Moma - Rubicone Bianco, Emilia Romagna 2018

Italien Emilia-Romagna

Sprælsk, charmerende hvidvin med flot smagspalette af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. Læs mere
Drue
40% Trebbiano, 30% Sauvignon Blanc og 30% Chardonnay.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Mager fisk. Skaldyr. Sushi.

139,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.