Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Spanien X
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 34%

Terra Linda, Viura Chardonnay, La Mancha 2019

Spanien Castilla - La Mancha

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Læs mere
Drue
Chardonnay & Viura
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Ost. Tapas.

Før 89,00

59,00kr./stk

Mængdepris

Botijo, Blanco, Valdejalón 2019

Spanien Valdejalón

Indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, intense noter af hvide blomster, lime og grapefrugt og en fantastisk tør, sprød og forfriskende syre i afslutningen. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
90 Point
Parkers Wine Advocate
90 Point
Drue
85% Garnacha Blanca & 15% Macabeo
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Fed fisk. Skaldyr. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.
Pris ved 6 stk

69,00kr./stk

Spar i alt 300,00 kr.
Se flere priser
Spar 24%

Raimat, Clamor - Blanco, Costers del Segre 2018

Spanien Catalonien Costers del Segre

Lækker, indbydende hvidvin der dufter og smager fint af fersken, melon, nektariner og selvfølgelig citrus. Læs mere
Drue
Sauvignon Blanc, Chardonnay & Xarello.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Skaldyr. Tapas. Vegetariske retter.

Før 85,00

65,00kr./stk

Veranza, Blanco - Valle de la Cinca, Aragon 2018

Spanien Aragon

Ungdommelig, lækker og forfriskende Chardonnay med tropiske noter af ananas og æbler. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Tapas.

79,00kr./stk

Spar 52%

Frontonio, Microcósmico Blanco - Macabeo, Valdejalón 2014

Spanien Valdejalón

Utrolig flot vin med imødekommende noter af hvide og gule stenfrugter med modne æbler, pærer, citrusnoter og skøn sprød syre. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig

Før 165,00

80,00kr./stk

Spar 50%

Frontonio, Microcósmico Blanco - Macabeo, Valdejalón 2016

Spanien Valdejalón

Utrolig flot vin med imødekommende noter af hvide og gule stenfrugter med modne æbler, pærer, citrusnoter og skøn sprød syre. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig

Før 165,00

82,00kr./stk

Embla, Verdejo, Castilla - La Mancha 2019

Spanien Castilla - La Mancha

Den tørre, middelfyldige smag er frisk med en fin syre der understøtter smagsnuancer af grønne æbler, citrus og kiwi. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Aperitif. Asparges. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Sushi.

85,00kr./stk

Catanga, Airén/Sauvignon Blanc, Castilla - La Mancha 2019

Spanien Castilla - La Mancha

Dejlig økologisk vin med en frisk og elegant bouquet af citrus og hvide frugter. Læs mere
Drue
80 % Airén & 20 % Sauvignon Blanc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Ost. Østers. Tapas.

85,00kr./stk

Spar 29%

Viña Pomal, Blanco - Viura/Malvasia Rioja, Alta 2017

Spanien Rioja Alta

Fyldig, smidig, frisk og smagfuld med smag af lyse ferskner, citroner, fennikel og toastede, sødlige toner fra egefadet. Læs mere
Drue
70% Viura & 30% Malvasia
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Ost. Fed fisk. Skaldyr. Lyst fjerkræ.

Før 125,00

89,00kr./stk

Spar 31%

Pazo de Villarei, Albariño, Rias Baixas 2018

Spanien Galicien Rias Baixas

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Mad med citrus. Mager fisk. Østers. Skaldyr. Sushi.

Før 129,00

89,00kr./stk

Pléyades, Macabeo/Chardonnay, Campo de Borja 2019

Spanien Campo de Borja

Frisk og sprød vin med noter af citrus, ananas og nektarin. Læs mere
Drue
Macabeo & Chardonnay
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Mad med citrus. Ost. Sushi. Tapas. Vegetariske retter.

89,00kr./stk

Legaris, Verdejo, Rueda 2018

Spanien Castilla y León Rueda

Fortræffelig, elegant, fyldig og afrundet hvidvin med de fineste nuancer af fersken, citrus, melon og pære. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter.

115,00kr./stk

Raimat, Castell - Chardonnay, Costers del Segre 2018

Spanien Catalonien Costers del Segre

Flot og utrolig lækker Chardonnay med intens, frugtig aroma af bløde ferskner og abrikoser, citron og lime. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Ost. Sushi.

115,00kr./stk

Raimat, Ànima de Raimat - Blanco, Costers del Segre 2018

Spanien Catalonien Costers del Segre

Blød, frisk og struktureret vin med behagelig lang eftersmag. Læs mere
Drue
Chardonnay, Xarel-lo & Albariño
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr. Tapas.

115,00kr./stk

Menade, Verdejo, Rueda 2018

Spanien Castilla y León Rueda

Forførende, klassisk Verdejo med urteagtige noter kombineret med stikkelsbær, kiwi og passionsfrugt. Læs mere
James Suckling:
90 Point
James Suckling
90 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Tapas. Vegetariske retter.

119,00kr./stk

Spar 41%

Baigorri, Blanco, Rioja, Alavesa 2016

Spanien Rioja Alavesa

Blød, silkeagtig fed & fadlagret. Læs mere
Drue
Viurá & Malvasia
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Tapas. Fed fisk. Mad med citrus. Flødebaserede retter. Vegetariske retter. Mager fisk.

Før 205,00

120,00kr./stk

Spar 39%

Frontonio, Telescópico Blanco - Macabeo/Garnacha Blanca, Valdejalón 2018

Spanien Valdejalón

Prisvindende vin fra kultproducenten Bodegas Frontonio. Læs mere
Drue
Macabeo, Garnacha Blanca og Viognier.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Asparges. Fed fisk. Mager fisk. Østers. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

Før 199,00

122,00kr./stk

Jaspi, Blanc, Terra Alta 2017

Spanien Terra Alta

Jaspi blanc er en unik vin med flot balance mellem Macabeo-druens fylde og den hvide Grenache-drues elegance. Læs mere
Drue
Hvid Grenache & Macabeo
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Mager fisk. Sushi. Tapas.

125,00kr./stk

J. Miquel Jané, Sauvignon Blanc, Penedès 2018

Spanien Catalonien

Elegant, halvtør og medium fyldig med smagsnoter af stikkelsbær, citrus og hyldeblomst. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Mad med citrus. Mager fisk. Skaldyr. Sushi.

125,00kr./stk

Raimat, Saira - Albariño, Costers del Segre 2018

Spanien Catalonien Costers del Segre

Spændende hvidvin fremstillet på Albariño-druen. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Skaldyr. Stærk krydret mad. Sushi.

125,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.