Indkøbskurv
Kurven er tom

HVIDVIN

Spændende hvidvine fra hele verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Økologisk X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 44%

Weingut Heitlinger, Riesling, Baden 2019

Tyskland Baden

Pragtfuld, forfriskende og utrolig dejlig Riesling med påmindelser om sprøde Granny Smith-æbler, fine mineralske noter og en læskende syre, der kalder på den næste læskende slurk. Læs mere
Gastromand:
Gastromand:
Bedst i test
Gastromand
Gastromand
Bedst i test
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asiatisk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Sushi.

Før 159,00

89,00kr./stk

Spar 44%

Weingut Heitlinger, Pinot Blanc, Baden 2019

Tyskland Baden

Elegant Pinot Blanc med medium fylde, delikat smag og en livgivende syre. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk.

Før 159,00

89,00kr./stk

Fedele, Bianco, Sicilien 2018

Italien Sicilien

Skøn økologisk vin, der byder på intense aromaer af citrus og tropisk frugtsmag. Læs mere
Gilbert & Gailard:
Guld
Gilbert & Gailard
Guld
Drue
Catarratto, Inzolia og Grecanico
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Aperitif. Ost. Skaldyr. Sushi. Tapas.

85,00kr./stk

Catanga, Airén/Sauvignon Blanc, Castilla - La Mancha 2019

Spanien Castilla - La Mancha

Dejlig økologisk vin med en frisk og elegant bouquet af citrus og hvide frugter. Læs mere
Drue
80 % Airén & 20 % Sauvignon Blanc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asparges. Fed fisk. Ost. Østers. Tapas.

85,00kr./stk

Raimat, Clamor - Blanco, Økologisk - Costers del Segre 2019

Spanien Catalonien Costers del Segre

Lækker, indbydende hvidvin der dufter og smager fint af fersken, melon, nektariner og selvfølgelig citrus. Læs mere
Drue
Sauvignon Blanc, Chardonnay & Xarello.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Skaldyr. Tapas. Vegetariske retter.

85,00kr./stk

Le Bistro de Montmija, Blanc, Vin de Pays d'Oc NV

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Tindrende frisk, frugtrig og med en dejlig mineralitet. Læs mere
Drue
Grenache Blanc, samt andre druesorter. Kan variere fra år til år
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Mad med citrus. Skaldyr. Vegetariske retter. Velkomst.

89,00kr./stk

Purato, Catarratto/Pinot Grigio, Sicilien 2019

Italien Sicilien

Dejlig aromatisk vin med god fylde. Læs mere
Drue
Catarratto & Pinot Grigio
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Skaldyr. Sushi. Vegetariske retter.

95,00kr./stk

Montmija, La Chapelle - Chardonnay, Vin de Pays d'Oc 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Livlig, fyldig og frisk økologisk Chardonnay med skønne noter af pære og hvid fersken. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Italiensk mad. Skaldyr.

105,00kr./stk

Feudo di Santa Tresa, Rina Ianca - Grillo/Viognier, Sicilien 2019

Italien Sicilien

Elegant, let vin skabt efter økologiske principper. Læs mere
Drue
Grillo & Viognier
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Italiensk mad. Mager fisk. Stærk krydret mad. Sushi.

105,00kr./stk

Elegance 43.74 Nord, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc 2019

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Økologisk hvidvin i topklasse fra det sydfranske Languedoc-Roussillon med de fineste nuancer af fersken, ananas og vanille. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Vegetariske retter.

109,00kr./stk

Menade, Verdejo, Rueda 2019

Spanien Castilla y León Rueda

Forførende, klassisk Verdejo med urteagtige noter kombineret med stikkelsbær, kiwi og passionsfrugt. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk. Tapas. Vegetariske retter.

115,00kr./stk

Raimat, Castell - Chardonnay, Costers del Segre 2019

Spanien Catalonien Costers del Segre

Lækker Chardonnay med intens, frugtig aroma af bløde ferskner og abrikoser, citron og lime. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fed fisk. Ost. Sushi.

115,00kr./stk

Riffel, Riesling Trocken, Rheinhessen 2018

Tyskland Rheinhessen

Tør, charmerende og ukompliceret vin med eminent friskhed, en underliggende mineralitet og mundvandsfremkaldende syre. Læs mere
Mundus Vini Nordic:
Sølv
Mundus Vini Nordic
Sølv
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Asparges. Mager fisk. Skaldyr. Stærk krydret mad. Sushi. Vegetariske retter.

135,00kr./stk

Bestheim, Pinot Gris - Fourmidable, Alsace 2017

Frankrig Alsace

Gylden og afrundet aperitif med lang forfriskende eftersmag og skønne aromaer af abrikos og honning. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Ost. Skaldyr. Vegetariske retter.

139,00kr./stk

Bestheim, Riesling - Fourmidable, Alsace 2017

Frankrig Alsace

Forfriskende og elegant økologisk Riesling med fin bouquet af æble og citrus og tæmmet eksotisk frugt i smagen. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Nordisk køkken. Skaldyr. Vegetariske retter.

145,00kr./stk

Bonnet-Huteau, Muscadet sur Lie - Les Gautronnières, Loire 2018

Frankrig Loire

Relativt kraftfuld og mineralsk Muscadet. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Sushi. Mager fisk. Østers. Skaldyr. Mad med citrus. Nordisk køkken.

145,00kr./stk

Menade, Sauvignon Blanc, Rueda 2019

Spanien Castilla y León Rueda

Klassisk Sauvignon Blanc-næse, der byder på stikkelsbær, grønne urter og mandarinskal. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Mad med citrus. Mager fisk. Skaldyr. Tapas.

145,00kr./stk

Bonnet-Huteau - Muscadet Sevre et Maine - Clos Moulin Chartrie, Loire 2018

Frankrig Loire

Saftig og fyldig Muscadet fra Bonnet-Huteau. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig

149,00kr./stk

Vignaioli Contrà Soarda, Vespaiolo, Veneto 2018

Italien Veneto

Forfriskende vin med en blomsterrig og eksotisk bouquet, med grape- og citrus-påmindelser. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Nordisk køkken. Skaldyr. Vegetariske retter.

159,00kr./stk

Clos Henri, Petit Clos - Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

New Zealand Marlborough

Fyldig, frugtfuld og elegant Sauvignon Blanc med stikkelsbær, citrusfrugt og grøn peber, holdt i perfekt balance af en flot syre og fine underliggende kridt- og flintenoter. Læs mere
Oldenburgs Vinguide:
17 Point
Oldenburgs Vinguide
17 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Asiatisk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Stærk krydret mad. Sushi. Vegetariske retter.

165,00kr./stk


Hvidvin har altid levet lidt i skyggen af rødvin. Traditionelt bruges den mest til forretter, fiskeretter og desserter, samt til velkomstdrinks eller til en hyggestund, mens rødvinen har fået lov at akkompagnere de tunge hovedretter med mørkt kød.

Men faktisk kan du få hvidvine, der kan gå til al slags mad eller som kan gå til retter, du aldrig kommer til at servere en rødvin til. Så på mange måder er det hvidvinen, der fuldender cirklen og lukker hullerne, når du skal komplementere din vinsamling.

Hvidvinens historie

Vindyrkning og civilisation har altid været tæt forbundet. De første vine menes at være dyrket i Kina eller Iran for mellem 7.500 og 6.000 år siden. Der er også gjort flere fund af potteskår og krukker, hvor der er fundet spor af vin i udgravninger fra Mellemøsten og Armenien fra omkring 4.000 år før hvor tidsregnings begyndelse.

De første vine formodes dog at have været røde. Hvidvinen kom først til senere og sandsynligvis først omkring 1000 til 500 år før Kristi fødsel. Her kunne velhavende romere imponere deres gæster med denne klare og meget anderledes udseende vin.

Både rød- og hvidvinen fulgte med romerne ud i resten af Europa og specielt de grønne druer til hvidvin blev populære i de allernordligste provinser i det store Romerrige – det som i dag er Nordfrankrig og Tyskland. Her var jordbunden særlig fordelagtig for smagen af de grønne druer og den hvidvin, de resulterede i. Herfra lagde de grønne druer senere grundlaget for Champagnen og alle de andre mousserende vine, der er så populære i dag.

De grønne druer tog også turen med ud til de nye verdener og dyrkes derfor i dag over hele verden. Her byder især USAAustralien og Sydafrika på spændende hvidvine, som du også kan finde på hylderne her hos Kjær og Sommerfeldt.

Druerne til hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen sættes til gæring. Derudover foregår gæringen oftest ved lav temperatur for at trække processen ud, og dermed give hvidvinen så mange nuancer som muligt.

Den samme druesort kan give meget forskellig hvidvin, alt efter hvor den er dyrket. For druerne tager som regel smag efter den jord og det klima, de har vokset i. Det betyder, at den samme druetype kan give en let og frugtagtig vin et sted og en mere sødmefyldt og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være mere tør, hvis druerne har vokset i et køligt klima, mens hvidvinen bliver mere sødmefuld, hvis druerne er dyrket i et varmere og mere solrigt klima.

Chardonnay

Når talen falder på hvidvin, tænker de fleste nok først på Chardonnay-druen. Det er den mest kendte hvidvinsdrue og nok også den mest dyrkede grønne drue til hvidvin overhovedet. Druen indgår i de mere fyldige hvidvine og anvendes også i Champagne og mange andre mousserende vine.

Chardonnay-druen er hoveddruen i en lang række franske hvidvine fra især Bourgogne-området. Her smager Chardonnay-druen i retning af kvæde og stjernefrugt, hvilket også er de fremtrædende smagsnoter i Chardonnay-vine fra det nordlige Italien, New Zealand, Oregon i USA og de kystnære vindistrikter i Chile.

Men når det kommer til de californiske Chardonnay-vine, kommer der noget mere ananas- og æbleagtigt over smagen. Det gælder også Chardonnay-vine fra Argentina, det sydlige Australien, det sydlige ItalienSydafrika og andre steder, hvor Chardonnay-druen har fået varme.

Det som nok især har gjort Chardonnay-druen populær, er, at den går godt til alt lige fra fisk over fjerkræ, og også passer godt til oste og krydret mad. Det gør den meget anvendelig.

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og indgår i mange af hvidvinene fra Loire-dalen i Frankrig. Her er Lime-frugt den mest fremtrædende smagsnote. Kommer vi til den noget varmere californiske nordkyst drejer smagen mere over i retning af ferskner, mens den slår helt over i en passionsfrugtsagtig nuance i New Zealandske hvidvine af Sauvignon Blanc druen.

Sauvignon Blanc kendes også under navnet Fumé Blanc. Det betegner en særlig lagret variant af druen, der har en mere cremet smag og konsistens. Metoden blev ”opfundet” af Robert Mondavi i 1970’erne, hvor den blev brugt som en markedsføringsgimmick for hans vinhus.

Sauvignon Blanc drikkes helst ung og er meget velegnet til retter med fisk og skaldyr.

Pinot Gris

Den tredjemest kendte drue til hvidvin er Pinot Gris, som er det franske navn for den drue, som italienerne kalder for Pinot Grigio. Druen var også tidligere kendt under navnet Tokay d'Alsace. Den bruges til mellemfyldige hvidvine og anvendes også til en række rosévine.

Smagsnoterne strækker sig fra det citronagtige over lemon og til fersken og nektarin. Her er de mere søde og frugtagtige smage mest fremtrædende i hvidvine fra Alsace, mens de amerikanske og australske Pinot Gris-vine har en lidt mere tør smag, men stadig med tydelig frugtagtighed.

Vælger du i stedet en hvidvin af den italienske Pinot Grigio, får du en mere mineralagtig og tør, saltholdig smag med tydelige noter af citrus, især fra de Norditalienske vindistrikter.

Mange andre druesorter

Derudover findes der et hav af andre druesorter, som anvendes til hvidvin. For eksempel Gewürztraminer, Chenin Blanc, Muscat Blanc og Riesling, der oftest anvendes i de såkaldte aromatiske hvidvine. De er kendetegnet ved en mere parfumeret og frugtsød aroma, og kan fås i både tørre og mere sødmefulde smagsnuancer.

De er særligt velegnede til asiatiske, indiske og andre meget krydrede retter, fordi de går godt til med de sursøde og krydrede smage, som disse retter oftest har.

Hvor længe kan hvidvin ligge?

Hvidvin skal helst drikkes helt ung uden den store lagring. Selvfølgelig findes der undtagelser fra denne regel, ikke mindst når det gælder hvidvin med et højt sukkerindhold. Men de fleste hvidvine gør sig bedst i deres helt unge år og skal derfor helst ikke ligge for længe, før du nyder dem.

Find den rigtige hvidvin til dig

Nu er du klar til at rulle op til toppen af siden og gå i gang med din jordomrejse til de mange skønne hvidvine fra hele verden, som vi har på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Her finder hvidvine til alle anledninger, til alle former for mad og til en hyggelig stund i gode venners selskab.

Vi har det hele og giver dig gerne gode råd og ideer til, hvilken hvidvin der er den mest ideelle til dig og det, du skal bruge hvidvinen til.

Velkommen til.