Vinhuset
Hovedbygningen, kælderen og vandmøllen, der alle stammer fra 1700-tallet, er blevet istandsat af Rupert-familien, og den er nu udnævnt som et nationalt, fredet kulturarvsmonument. Alle bygningsværker, inklusive vandmøllen, er stadig i drift. Familien arbejder målrettet mod bevarelse af det historiske og kulturelle, men også mod at forbedre de sociale forhold for arbejderne og disses familier.
I La Mottes kældre bliver der benyttet både traditionelle metoder samt moderne vinvidenskab. Der benyttes druer fra La Mottes egne estates, men også fra andre vingårde i Kaplandet. Hele processen styres af vinmageren Edmund Terblance, der udøver sit arbejde med respekt for terroiret og naturen. Hans filosofi er: ”Omhyggelig udvælgelse af de rigtige vinmarker, og vinen vil lave sig selv; der skal være balance mellem struktur, frugt og fadlagring.”
La Motte er pålidelighed og ensartethed på højt kvalitetsniveau, år for år. Omkring en tredjedel af vinene er dyrket økologisk, og målet er at øge denne del til to tredjedele i 2011. I 2007 modtog La Motte “Franschhoeks Trust Award” for sit arbejde for miljøet.