Spansk vin

Spanien er et vinland i rivende udvikling med både moderne og skønne vine. Med en spansk vin fra Kjær & Sommerfeldt er du sikker på, at få en nøje udvalgt vin, som gør lykke til enhver anledning.

Spanien

Spansk vin

Spanien er et vinland i rivende udvikling med både moderne og skønne vine. Med en spansk vin fra Kjær & Sommerfeldt er du sikker på, at få en nøje udvalgt vin, som gør lykke til enhver anledning.

Se filtre
1
Mest populære
Luk Filtre
Type
R��dvin
1
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

Nulstil filtre
Mest populære
Nulstil filtre

Spansk vin er på vej frem

Spansk vin rykker med kæmpeskridt i disse år. De tunge, mørke rødvine med høj alkoholstyrke er på retur og viger i netop disse år pladsen for friskere, lysere, mere elegante og saftige vine skabt af en række nye spanske vinproducenter, som på det nærmeste har opnået kultstatus. Se vores store udvalg af både ”nye” og ”gamle”, spanske vine, og læs mere om den nye spanske vinoplevelse neden under produktoversigten.

Hvad tænker du, når du læser ordene ”spansk vin”?

Er det første, som du kommer i tanke om en tung Rioja vin af den slags, som vores forældre og bedsteforældre havde med hjem fra charterferien i gamle dage?

Så venter der dig en stor overraskelse!

Ny, spansk vin er en delikat oplevelse

I hvert fald hvis du vælger en af de spanske vine fra de nye, spanske vinproducenter, som over – i vinsammenhænge – forholdsvis få år har rykket spansk vin i en helt ny og meget spændende retning.

Her får du friskere, lysere og mere elegante vine med en saftighed, som ligger langt fra de mørke, alkoholrige og meget fadprægede vine fra før. Det er vine, som stadig er skabt af lokale, spanske druer som f.eks. Tempranillo, Mencia, Albariño og Garnacha.

Fokus er langt mere på elegance og friskhed i vinene, uden at gå på kompromis med intensitet og dybde. Det giver en vin, som passer perfekt til f.eks. det nye nordiske køkken.

Tempranillo er stadig stor…

Så den nye, spanske vin betyder ikke et farvel til de traditionelle spanske druesorter som nationaldruen Tempranillo og den hvide hoveddrue Albariño.

Nej, faktisk har de nye spanske vinproducenter sat endnu større fokus på de lokale, spanske druer. Dem har Spanien en del af. For der har groet vindruer lige siden slutningen af tertiærtiden i det område, som i dag kaldes Spanien. Det var flere millioner år, før menneskene kom til.

Først for 5.000-6.000 år siden begyndte mennesket at dyrke vinen mere målrettet. Men der skulle gå yderligere næste fire årtusinder, før romerne fik sat vinproduktionen i system. Og taget deres viden om vin med ud i det Europa, som de koloniserede land efter land. Herunder de uregerlige folkeslag på den store, spanske halvø, som er så velegnet til at dyrke vin på.

Det betyder, at Spanien er det vinland, som har de ældst kultiverede vinstokke i verden. Det giver spanske vine en større intensitet.

…men Mencia og Garnacha er på vej frem

Det øgede fokus på nye, lokale druesorter betyder blandt andet også, at vi har fået nye, spændende vinoplevelser at glæde os over. Mange af dem er skabt på de røde Mencia- og Garnacha-druer. Sidstnævnte kendes nok bedre under navnet Grenache, som er en af hoveddruerne i Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône vinene.

Igen er det friskheden og elegancen, der er i højsædet. Mange af disse vine kommer enten fra det kølige nordlige Spanien eller oppe fra højderne på den store, spanske højslette, hvor vinen dyrkes i tæt på 1.000 meters højde. Her er der kølige nætter, som giver vinene en fantastisk friskhed.

Generelt er der også mere fokus på terroir og enkelmarksvine med unikke smage skabt af den jordbund og den undergrund, som druerne er vokset i lige præcis på dén mark.

Der er også enkelte af de nye vinproducenter, som har fundet virkelig vilde steder at dyrke vin. For eksempel kan du finde vinmarker på skråninger med en hældning på op mod 80 %. Det kan være svært at forestille sig, hvordan det kan være muligt. Men når du ved det, kan du næsten smage de vanskelige forhold, som vinen er vokset op under, når du sidder og nyder resultatet.

Du kan stadig få traditionel tapasvin, sherry og traditionel Rioja

De nye, spanske vine betyder dog ikke et definitivt farvel til den traditionelle, tunge Rioja, sherryen og den tørre tapasvin. De kan stadig fås og nydes, sådan som du har været vant til.

Må vi præsentere den nye generation

Hos Kjær & Sommerfeldt er vi så heldige, at vi har et tæt samarbejde med en række af de mest fremtrædende og anerkendte nye, spanske vinhuse. Det drejer sig bl.a. om:

Terroir al Limit – som er en af de helt store kultproducenter, der har udnyttet klima og terroir i Priorat i det østlige Spanien lige sydvest for Barcelona til at skabe kultvine, som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses. Samt den superspændende Terroirs Sense Fronteres vin, som er skabt i det køligere naboområde Montsant. Det er vine, som er skabt efter biodynamiske principper i respekt for naturen og med et ønske om at give en sundere klode videre til kommende generationer.

Rodrigo Mendez – er en anden af de økologiske bannerførere. På små parceller omkring hjembyen Meano i Val do Salnes i det mest nordvestlige område af Rias Baixas helt ude mod nordvest i nærheden af Atlanterhavet, skaber han vildt fantastiske vine af henholdsvis mere end 150 år gamle vinstokke, som har været i slægtens eje i generationer, og helt unge vinstokke plantet inden for de seneste 10-15 år.

Suertes del Marques – Kultproducent på Tenerife, der virkelig viser det helt unikke terroir, som øen har at byde på. De kølige vinde helt ude i Atlanterhavet kombineret med vulkanens ekstremt mineralrige jordbund, giver noget helt unikke vine. Vinstokkene er typisk mellem 100 og op mod 200 år gamle, hvilket giver en fantastisk kombination af koncentration og elegance.

Nye, spanske vine er stort på de københavnske restauranter

De nye, spanske vine er populære på de bedste restauranter i hele Danmark. For netop friskheden i de nye, spanske vine passer perfekt til den gastronomiske stil, som er oppe i tiden. Den er rundet af det lette, friske og elegante.

Et andet vigtigt element i tidens fremherskende gastronomiske trends er mere bæredygtige retter skabt af råvarer, som er dyrket eller opvokset under gode forhold med respekt for miljøet. Det tapper de nye spanske vine også ind i. For som du kunne læse ovenfor, er mange af de nye, spanske vinproducenter bannerførere for økologisk vin og gør alt for at gøre deres produktion så bæredygtig som mulig.

Pris og kvalitet fås ikke bedre

Så skal du have en moderne og trendsættende vinoplevelse fra nogle af de mest nytænkende vinproducenter i Europa, skal du rette blikket mod Spanien.

For forholdet mellem pris og kvalitet fås ikke bedre – og tit kan du få en ny, spansk vin som matcher elegancen og friskheden i de store, franske vine fra f.eks. Bourgogne eller Rhône-distriktet til en meget bedre pris.

Køb spansk vin hos Kjær & Sommerfeldt

Så vil du have den virkelig store og overraskende vinoplevelse fra Spanien, finder du masser af flotte, spanske vine til gode priser hos Kjær & Sommerfeldt – samt de spanske vine, som du kender, hvis du er til de mere traditionelle, spanske vine med høj alkoholprocent, sødme og tyngde. Læs mere om spansk rødvin eller spansk hvidvin.

Rul op til produktoversigten, find din næste spanske vinoplevelse, og bestil hjem i dag. Har vi din bestilling før kl. 13, kan du have flaskerne allerede i morgen. Og vil du gerne prøvesmage de bedste af de nye, spanske vine, før du køber, kan du altid lægge vejen forbi vores vinbar i butikken på Gl. Mønt i København.

 

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt