Marziano Abbona

Marziano Abbona

Marziano Abbona har sine kældre i Dogliani, der en del af Langhe i den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970.

I begyndelsen fremstillede de udelukkende Dolcetto-vine. Abbona er en af de få producenter der virkelig forstår at få det optimale ud af Dolcetto-druen, der er en vanskelig drue at arbejde med.

Vinen Papà Celso er den Dolcetto-vin der flest gange har modtaget 3 glas i Gamberro Rosso, og Papa Celso er områdets ledestjerne, som alle prøver at efterligne. Abbona er ikke kun Dolcetto – faktisk fremstiller Abbona en lang række klassiske vine fra Piemonte, men også et par vine der understreger Abbonas innovative sider.

Modernist

Marziano Abbonas filosofi er, at vinene skal være typiske Piemontevine ved at udtrykke området og druernes typiske egenskaber. Samtidig skal ny teknik tages i anvendelse. Marziano Abbona hører til ”modernisterne” i Piemonte. Han anvender små 225 liters Barriques i op til 12 måneder på sine vine inden de lægges på store 3000 liters fade.

I det berømte Barolo-område ejer Abbona egne vinmarker ved byerne Novello og Monforte D’Alba. Begge steder fremragende marker med den rigtige hældning og gamle vinstokke med en alder på mellem 25 og 40 år. Et perfekt udgangspunkt til at fremstille perfekte Baroloer.

I Barbaresco og Alba fremstiller Abbona andre klassiske vine fra Piemonte. Specielt hans Rinaldi Barbera D’Alba – en barriquelagret Barbera-vin, er klasser over hvad der normalt kommer fra dette område.

Eksperimenterende

Marziano Abbonas eksperimenterende side finder vi i to såkaldte “vino da tavola” vine. Cinerino, en fremragende hvidvin fremstillet på Rhone-druen Viognier og Passito-vinen Bric d’Appiu fremstillet på den mindre kendte Brachettodrue. En drue som Brachetto er med til at gøre italiensk vin spændende, da den kun dyrkes i et meget lille område.

Information

ss Borgata San Luigi, 40 12063 Dogliani CN, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt