Merf

Merf

David Merfeld er chef-vinmager på Northstar Winery i Walla Walla, som er en ud af flere Chateau Ste. Michelle Wine Estate-ejede prestigevingårde. Han voksede op på en familiedrevet gård i Iowa, og så længe han kan huske, har han haft kælenavnet "Merf".

Ølbrygning på fuld tid

I 1990 lånte hans bror ham $1000. Merf lastede sin bil med alt, hvad han ejede og flyttede til Seattle. Hans første job i Seattle var hos et byggeinspektionsfirma, og i fritiden begyndte han at brygge øl som en hobby. I 1996 besluttede Merf af droppe sit fuldtidsarbejde for at dedikere sig til ølbrygningen på fuld tid, mens han deltog i undervisning på den lokale ølbryggerskole.

Fra ølbrygning til vinproduktion

I 1997 blev Merf ansat hos Bert Grant’s Ales som brygger. Bryggeriet var på det tidspunkt ejet af Ste. Michelle Wine Estates. Da muligheden viste sig for, at han kunne anvende sin viden om gæringens ædle kunst i vinfremstillingsøjemed, greb han hurtigt chancen for at blive involveret i vinindustrien i Washington. Merfs baggrund og erfaring med ølbrygning er således et unikt udgangspunkt for en særlig og mere utraditionel tilgang til vinproduktion, der adskiller ham fra andre vinproducenter.

Merf-serien er af nyere dato, og dækker over en Chardonnay og en Cabernet Sauvignon. Som Merf siger: ”Når alt kommer til alt, laver jeg vine, som jeg selv har lyst til at drikke og dele i venners lag. De er skabt med umiddelbar nydelse for øje”.

Etiketternes design tager i øvrigt udgangspunkt i kølerhjelmen på Merfs første bil – en gamle Camaro. Så bliver det næppe mere amerikansk.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt