Mousset-Barrot

Mousset-Barrot

Mousset-Barrot er et rigtigt familieforetagende – noget vinbranchen verden over altid har været præget af – passionerede familier der lader forretning, viden og traditioner gå i arv fra generation til generation.

Det involverer naturligvis også svigerfamiliemedlemmer, der vel at mærke vier tilværelsen til det at lave vin. Og sådan er det netop her. Ejerne i dag er 3. generation og hedder Catherine Mousset, gift med Robert Barrot. Men det er to kvinder, døtrene Gaëlle og Amélie der driver domainet. Gaëlle holder styr på vinmarkerne og Amélie har ansvar for administration, salg og markedsføring. Og Gaëlle’s mand Frédéric Maillet står for vinene, når de er på kælderstadiet.

Høsten

Reglerne for Châteauneuf Du Pape appellationen kræver, at druerne bliver håndplukkede. Mousset-Barrot-huset sætter derfor en hel del arbejde i at finde netop de rigtige folk til at plukke deres druer og behandle dem ordentligt. Et hold af 60 frivillige drueplukkere begynder derfor i august at plukke hvide druer, mens de i september begynder på de blå.Den første sortering bliver lavet i markerne, hvor drueplukkerne sorterer de druer fra, som de kan se ikke er helt så gode som Winemakerne kræver. Herefter laver husets sortør en sekundær sortering, for at dobbeltsikre, at alle druer er gode og modne.

Bæredygtige tiltag hos Mousset-Barrot

Mousset-Barrot er certificeret bæredygtig under HVE (Haute Valeur Environnementale) og Agriculture Raisonnée. Med hele to programmer arbejder vinhuset også med forskellige bæredygtige praksisser indenfor miljømæssige, sociale- og ledelsesmæssige områder.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Sortere affald
  • Biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel

Ledelsesstyring:

  • Etik- og antikorruption
  • Databeskyttelsespolitik

Information

1, avenue du Baron-Leroy 84230 Chateauneuf-Du-Pape, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt