Peter Lehmann

Peter Lehmann

Peter Lehmann var verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley.

Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley.

Historien om Peter Lehmann

I 1978 havde Australien overproduktion af vine, og Peters daværende arbejdsgiver, beordrede ham til at ophæve aftalerne med vinbønderne, der leverede druer til huset. Peter vidste, at det ville betyde økonomisk ruin for de små avlere, og det kunne han ikke acceptere. Med hjælp fra familie og venner skabte han et nyt firma i 1979 og aftog nu druerne fra bønderne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. I spidsen for det nye vineri stod Peter og bag ham en håndfuld kolleger, heriblandt Andrew Wigan, der i mange år fungerede som Chief Winemaker. Mange mener, at Peter reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.

Senere, i 1993, havde nogle af de oprindelige investorer solgt deres andele til et investeringsselskab, der pludselig fik brug for likvid kapital. Firmaets og Peters overlevelse stod på spil. Igen lykkedes det ham at redde situationen, denne gang ved at gå på børsen, hvor han, fra den ene dag til den anden, solgte aktier til tusindvis af små investorer. Selv om det var mod Peter Lehmanns principper selv at eje jord, blev de nye tider markeret ved året efter at købe det første stykke jord, nemlig den 18 hektar store Stonewell Vineyard.

Vinavlerne

Peter Lehmann Wines blev etableret først og fremmest for Barossa Valleys vinbønder. Således ejer huset selv kun omkring 2% af de marker, der udgør dets samlede produktion. Resten af druerne kommer fra de mere end 140 selvstændige vinbønder, der leverer druer fra alle hjørner af Barossa-regionen til Peter Lehmann. De fleste avlere har imellem 20 og 70 hektar jord. Vinhuset arbejder tæt sammen med hver vinbonde om at frembring de bedst mulige druer til at skabe vin af.

Peter Lehmann blev i 2003 og 2006 kåret til ”International Winemaker of the Year” og i 2003, 2006 og 2008 kåret til ”Best Australian Producer”. Begge titler ved International Wine and Spirit Competition, London.

Information

Para Rd, Tanunda SA 5352, Australien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt