Indkøbskurv
Kurven er tom

Ackerman - Remy Pannier

Grundlæggeren var en ung mand Jean-Baptiste Ackerman, der i 1810 tog til Champagne for at lære at fremstille champagne. Allerede i 1811 drog han videre til Saumur i Loire. Netop i dette område var der allerede dengang en lang række underjordiske kældre, som var velegnede til lagring af mousserende vin på grund af den ensartede temperatur.

Ackerman var den første til at fremstille Saumur Brut ”metode tradionelle”. Rent faktisk var han den eneste, der fremstillede ”champagne” i området i næsten 40 år. Brugen af navnet ”Champagne” førte til flere retssager igennem tiderne mod Foreningen af Champagne-producenter. I 1936 opnåede Saumur Brut status som AOC.


Grundlagt i 1855


Rémy Pannier blev grundlagt i 1885 af familien Treutenaere, som beholdt vinhuset indtil 1956, hvor Ackerman og Rémy Pannier fusionerede og derved blev den største producent i Loire. Siden har Ackerman - Remy Pannier været et af de førende huse i området.

Området er utroligt smukt med gamle borge, der ligger med udsigt ned over Loire-floden, som har givet navn til vinområdet. I Loire finder vi nogle af Frankrigs … ja, verdens bedste hvidvine; Sancerre og Pouilly Fumè. Vine som Muscadet og Anjou har haft nogle vanskelige år som følge af hård konkurrence fra Den nye Verden med enkeltdrue-vine, men der igen en stigende interesse for vine fremstillet på Chenin Blanc-druen. Loire-området fremstiller også en del rødvine, der fremstilles på Cabernet Franc- eller Gamay-druen.


Moderne vinhus


I dag er Ackerman - Rémy Pannier et ultra moderne vinhus med en kapacitet på mere end 10 millioner flasker om året. Huset råder over det bedste udstyr til fremstilling af vin og mousserende vine.

I 2006 begyndte Ackerman - Rémy Pannier et spændende samarbejde med nogle af de bedste producenter i forskellige områder af Loire. Producenternes og Ackerman - Rémy Panniers ønologiske hold har et tæt samarbejde med hensyn til beskæring, behandling af jorden og hvornår druerne skal høstes.

Til gengæld bliver disse vine nu solgt under producentens eget navn. Kjær & Sommerfeldt sælger fx Domaine Brunet fra Vouvray og Domaine du Petit Clos; en spændende rødvin fra Bourguel.

Galleri