Indkøbskurv
Kurven er tom

Alfiero Boffa

Alfiero Boffa var en af de første i Asti, der forstod hvor vigtigt at terroir er. Boffa var blandt de første der høstede og vinificerede den enkelte vinmark hver for sig for at opnå den enkelte marks særpræg.

Vinhuset, Vigne Uniche di Alfiero Boffa ("Alfiero Boffas Unikke Vinmarker") ejer 25 hektar vinmarker, som ligger i kommunerne San Marzano Oliveto, Moasca og Nizza Monferrato i Piemonte, der indtil nu mest er kendt for Barolo og Barberesco vinene, der er fremstillet på Nebbiolo druen.


Alfiero Boffa


Alfiero Boffa har specialiseret sig i produktionen af Barbera d'Asti Superiore, siden han i 1984 begyndte at udvælge særlige vinmarker fra sit firma og vinificere druerne hver for sig. Boffas undersøgelser har resulteret i fire enkeltmarksvine, som har bevaret de respektive markers gamle navne: Cua Longa, More, Muntrivè og La Riva.

Først fandt Boffa frem til de forskellige vinmarkers kvalitative potentiale, og dernæst tog han et vigtigt initiativ i vinkælderen. Fra selektionerne tog han en bestemt procentdel og skabte to nye vine (den nye stil). To cuvées som lagres på forskellige slags træfade. Vinene hedder Collina della Vedova og Velo di Maya.


Den nye og gamle skole


Meningen med at fremstille både crus og cuvées er at tydeliggøre de to måder at fremstille Barbera på. De fire crus følger de traditionelle vinifikations- og lagringsmetoder, vinene fødes så at sige i vinmarken, hvis særlige egenskaber respekteres og bibeholdes. Dette er "den gamle skole", mens "den nye skole" tillader producenten at skabe cuvées i kælderen alt efter temperament og ambition.

Det der kendetegner ”den nye skole” er anvendelsen af små 225 liter franske fade, vinen lagrer i 12-18 måneder afhængig af årgangen. Det betyder en mere international stil på vinen. Heldigvis er smagen af Barbera-druen bevaret. ”Den gamle skole” som f.eks. Vigna More lagres på større fade, 500 – 700 liter. Her anvendes gamle fade, der ikke efterlader så meget smag fra fadet. Resultatet er en mere frisk Barbera og næsten ingen fadlagring i bouquet og smag.

Fælles for begge vine er, at de har et betydeligt lagringspotentiale – vinen er klar efter 3-4 år til at drikke og holder sig på toppen i 8-10 år. Boffa sørger i øvrigt for at holde vinen tilbage til den er drikkemoden.

Galleri