Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Balthasar Ress

Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder.

Familiefirmaet Balthasar Ress har siden 1989 været VDP-medlem, hvilket er den eksklusive sammenslutning, der tæller nogle af Tysklands bedste vinproducenter. Det hele begyndte dog tilbage i 1870 i byen Hattenheim, 45 minutters kørsel vest for Frankfurt. Hvad der startede som en slagterforretning, og siden en restaurant og et hotel, udviklede sig hurtigt til handel med vin og snart efter med en vingård, der blev overtaget i 1880 efter den foregående ejers konkurs. Balthasar Ress’ berømte vin, Von Unserm, trækker således spor helt tilbage fra den spæde opstart, hvor den var deres husvin.

I dag er det Stefan og Christian, henholdsvis fjerde og femte generation, der står ved roret af familieforetagendet. I 2010 overtog Christian driften af Balthasar Ress, og hans udtalte ambition var dengang som nu, at Balthasar Ress skulle indfinde sig i toppen af Rheingaus producenter. Christian tiltrådte dog allerede fra 1999 i den daglige drift. I 2009 kom Dirk Würtz til vingården, på initiativ af Christian Ress, og overtog ansvaret for al vinfremstilling og vindyrkning. Siden da er ejendommen fuldstændig omstruktureret.

I dag er det Oliver Schmid, der er vingårdschef med kyndig vejledning af Dirk Würtz. Sammen med Christian Ress videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.

Siden opstarten i 1870 har Balthasar Ress våbenskjold båret påskriften Fein sei der wein – Vinen er fin. Denne påskrift er ikke blevet mindre sand med årene.

Galleri