Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Bestheim

Under Anden Verdenskrig blev den lille Alsace-by Bennwihr jævnet med jorden og ikke et hus stod tilbage. Det var en by, hvor alle på den ene eller anden måde var beskæftiget med vin.
Da krigen var slut, besluttede de tilbageblevne vinbønder, at de ville stå sammen i opbygningen af fremtiden. Det var et projekt som krævede mere end almindelig sammenhold. En udfordring for den enkelte i en tid, hvor der ikke blev stillet garantier for noget som helst. De blev derfor kaldt ”månejægerne”, fordi de jagtede det uopnåelige. 32 vinbønder var med fra begyndelsen.
Først skulle jorderne renses for tanks, jernryttere, stålhjælme, landminer og andre levn. I 1946 var man klar til at gå i gang med at lave vin på efterårets høst, og siden er det kun gået fremad. Samtidig kan man glæde sig over den længste fredelige periode i Alsace’s mere end tusinde år historie.

BENNWIHR OG WESTHALTEN BLIVER TIL BESTHEIM
I dag er vinbønderne fra de 2 landsbyer Bennwihr og Westhalten samlet under navnet Bestheim. Det skete i 1997. Alle 320 vinbønder kender og accepterer filosofien og reglerne. De har nemlig selv været med til at formulere dem. Appellationens minimumsregler er ikke nok for dem. De har sat deres egen høje standart med hensyn til hektarudbytte, naturlig alkoholindhold o.l.

VINMARKERNE
Man råder over 720 ha egne vinmarker. De 380 ha ligger i et stort sammenhængende stykke jord på skråningen bag Bennwihr. Det er sjældent, at møde så stor en vinmark i Alsace. Man føler sig meget privilegeret, fordi det giver mulighed for en ensartet produktion af samme kvalitet. Jorden er ideel. Markerne ligger på et gammelt flodleje fyldt med grus, sand og småsten. Det er veldrænet og varm jord. ”Månejægerne” var de første til at analysere de enkelte parcellers potentiale, og har derfor flere erfaringer end nogen andre i, hvilke druesorter som yder bedst og hvor.
60 ha af de 350 er klassificeret ”Grand Cru”, hvor den berømte ”Marckrain” ejes næsten helt, så man kan tale om, at ”månejægerne” har monopol på denne Grand Cru. Man har større eller mindre andel i følgende grand cru’er: Mambourg, Mandelberg, Schoenenbourg, Rosacker, Zinnkoepfle og Vorbourg.

Galleri