Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Bibo Runge

Visse projekter kan ikke planlægges. De opstår bare!
Walter Bibo og Kai Runge havde åbenbart mere tilfælles, end et venskab med en vinbonde i Baden. Allerede under deres første møde, fostredes idéen om at lave stor vin i fællesskab. Intense diskussioner fulgte, og idéer blev langsomt forvandlet til planer, der i dag har manifesteret sig i de herlige vine under navnet Bibo Runge.
De foregående ti år havde Walter Bibo stået i front hos Schloss Reinhartshausen i Eltville am Rhein, men med den tidligere ejers salg af slottet, var tiden moden til at realisere ønsket om, at få foden under eget bord.
I dag er det Markus Bonsels, der sammen med sin kone Monika Eicher og Walter Bibo som ejer og driver vingården. Markus Bonsels har siden 2015 studeret vinavl og ønologi i Montpellier, Bordeaux og Geisenheim. Under sit afsluttende speciale mødte han Walter Bibo. Kemien og passionen for vinproduktion af høj kvalitet viste sig hurtigt samtidig med muligheden for sammen at føre vingården sammen.
Det, der fra den spæde start i 2013, har været firmaet mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen.
Det er ifølge Walter Bibo og Markus Bonsels den vej, store og komplekse vine bliver til.

Galleri