Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Bibo Runge

Visse projekter kan ikke planlægges. De opstår bare!

Walter Bibo og Kai Runge havde åbenbart mere tilfælles, end et venskab med en vinbonde i Baden. Allerede under deres første møde, fostredes idéen om at lave stor vin i fællesskab. Intense diskussioner fulgte, og idéer blev langsomt forvandlet til planer, der i dag har manifesteret sig i de herlige vine under navnet Bibo Runge.

De foregående ti år havde Walter Bibo stået i front hos Schloss Reinhartshausen i Eltville am Rhein, men med den tidligere ejers salg af slottet, var tiden moden til at realisere ønsket om, at få foden under eget bord.

Kai Runge restaurerede i mange i antikke møbler. Den kærlighed til tradition og håndværk, førte ham senere til vinbranchen, og nu til vindyrkning som vinbonde i Rheingau under eget navn og med 5,5 hektar marker.

Det, der fra den spæde start i 2013, har været Walter Bibo og Kai Runges mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen.

Det er ifølge Walter Bibo og Kai Runge ad den vej, store og komplekse vine bliver til.

Galleri