Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Biondi Santi

For enden af en lang, støvet grusvej lige syd for den lille toskanske by Montalcino, ligger et gammelt landsted med navnet “Il Greppo”.
Il Greppo er vugge for Italiens måske mest berømte vin, Brunello di Montalcino. Her kom den første flaske Brunello til verden i år 1888. Ferruccio Biondi hed manden, der dengang isolerede en ren klon af Sangiovese-druen, og lagde fundamentet for Brunello-produktion. Hans søn, Tancredi gik ham i fodsporerne og det samme gjorde hans sønnesøn Franco.

Disse tre generationer, alle højt uddannede ønologer og agronomer, udviklede og markedsførte denne vidunderlige, tidløse vin, og høstede international anerkendelse, som den dag i dag sætter rammen om Brunellos plads på vin-verdenskortet.
Ingen vil nogensinde diskutere Brunellos status som værende blandt verdens mest elegante, aristokratiske, komplekse og karakterfulde vine. Og meget mere kan siges om god Brunello, der nærmest kan være forførende, uendelig dyb og fortryllende som den smukkeste juvel – eller den smukkeste kvinde.


Jacopo Biondi Santi


Næste kapitel i Biondi Santis historie skrives af Francos søn Jacopo. Jacopo Biondi Santi har etableret sig uden for Montalcino, i Maremma ved kysten og iværksat en geologisk analyse som ingen nogensinde har set mage – hverken før eller siden.

Målet: At forstå terroir’et til fuldkommenhed og derved dyrke de bedste vine muligt. Med sin familiebaggrund og med næsten ubegribelig innovativ sans, har han etableret sit eget prominente vinhus Castello Di Montepo, og eftersom han er i Maremma, ikke Montalcino, er det ikke Brunello han laver her. Ud over at have medbragt den originale Sangiovese-drue fra Il Greppo, laver han luksuriøse og seriøse vine på Cabernet Sauvignon, Merlot og Sauvignon Blanc. Med stor succes og til sin fars stolthed.

Det er væsentligt at forstå, at Biondi Santi som familie, som historie og som virksomhed er absolut ikonisk for Toscana, for Italien og for hele vinens verden. På 50 år har byen Montalcino udviklet sig fra at være en af Toscanas fattigste – til en af de rigeste. Og Biondi Santi vil altid holde sin plads som Brunellos flagskib.

Galleri